Een hekwerk heeft natuurlijk alleen zin als het ook afgesloten kan worden. Heb je geen achterom, dan kun je een gesloten schutting of hekwerk rond je achtertuin plaatsen. Maar heb je een achterom of wil je een hekwerk rond je voortuin zetten? Of plaats je een hekwerk rond je bedrijventerrein? Dan maak je je hekwerk compleet met een looppoort.

Wat is een looppoort?

Een looppoort is een poort of deur die toegang geeft tot het terrein. De meeste tuinpoorten of hekwerk poorten zijn minimaal 100 cm breed. Dat is dus iets breder dan de gemiddelde deuropening. Je kunt ook kiezen voor een bredere poort tot maximaal 450 cm. Je hebt dan een poort die zo breed is dat hij ook geschikt is om auto’s door te laten. Een looppoort heeft altijd een draaiende deur met scharnieren. Een goede looppoort is af te sluiten met een goedgekeurd en veilig cilinderslot.

Het kiezen van een looppoort

Het kiezen van een looppoort is niet zo eenvoudig. Er zijn best veel verschillende soorten. Welke je kiest is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, maar ook van de eisen die je stelt aan de looppoort. Zoek je bijvoorbeeld een poort om je bedrijventerrein mee af te sluiten? Dan wordt vaker gekozen voor een dubbelstaafmat poort of een spijlen poort. Deze poorttypes zijn erg robuust en je kunt er niet tegenop klimmen. Je kunt ze alleen met geweld openmaken als je zwaar gereedschap gebruikt, iets wat inbrekers liever niet doen.

Waar koop je een looppoort?

Er zijn heel veel poorten te vinden online. Toch kun je beter niet zomaar de eerste de beste poort bestellen die je vindt. Er zijn namelijk heel grote verschillen in de kwaliteit van looppoorten. Bestel je een (te) goedkope poort, dan is de kans groot dat je al snel problemen krijgt. Controleer altijd de herkomst van de poort. De poorten van MTHekwerken worden bijvoorbeeld verzinkt en gepoedercoat. Dit zorgt voor een zeer goede beschermlaag waardoor de poort niet gaat roesten. Het is nuttig om dit soort dingen zeker te weten voordat je een definitieve keuze maakt. Anders kan goedkoop al snel resulteren in duurkoop.

Looppoort of dubbele poort

Je kunt naast een looppoort ook kiezen voor een dubbele poort in je tuinafscheiding of hekwerk. Dit gebeurt vooral vaak als er ook weleens een auto of groter verkeer door de poort moet kunnen. Een dubbele poort kan ook gewoon mooi en stijlvol zijn, bijvoorbeeld op de oprit. Een dubbele poort bestaat uit twee delen die in het midden aan elkaar sluiten. Ben jij geïnteresseerd in een dubbele poort? Zorg dan dat je goed weet welk type slot erin zit. Sommige dubbele poorten hebben een vrij zwak slot, waardoor je nog een extra hangslot nodig hebt om de poort goed te beveiligen.

Een looppoort is erg praktisch in een hekwerk. Zo kun je altijd comfortabel in en uit lopen. Heb jij je tuin, bedrijventerrein of entree voorzien van een mooi hekwerk? Met een looppoort maak je je hekwerk helemaal af.