Een tuin is de ideale plek om lekker buiten te zitten of te werken. Hierbij is privacy erg belangrijk. Je wil namelijk niet dat elke voorbijganger kan zien wat je aan het doen bent. Een goede manier om privacy in je tuin te creëren is door een tuinafscheiding te installeren. Er zijn veel verschillende manieren om een tuinafscheiding te maken. Daarom worden hieronder 3 soorten uitgelicht.

Schanskorven

Een Schanskorf, ook wel steenkorf genoemd, is een korf, cilinder of andere omhulling die met grond, zand of steenachtige materialen gevuld wordt. Deze unieke manier van het afscheiden van een erf of tuin wordt steeds bekender. Omdat deze tuinafscheiding gevuld wordt met natuurlijke materialen, wordt het ook wel als duurzame investering gezien. Daarnaast is het ook nog onderhoudsvrij. Voor de constructie van een schanskorf wordt meestal gebruik gemaakt van dubbelstaafmat hekwerk. Het is ten slotte ook een creatieve oplossing, want je bepaald zelf met welke kleuren steenachtige materialen je de korf vult.

Schutting

Door gebruik te maken van tuinschermen maak je een mooie schutting. Een schutting is een van de bekendste tuinafscheidingen en is verkrijgbaar in veel verschillende soorten. Men kan doorgaans kiezen uit drie groepen houtsoorten: Geïmpregneerd hout, Europees hardhout en tropisch hardhout. Hierbij is Europees hardhout de duurste soort maar ook degene met de langste levensduur. Een voordeel van een houten schutting is dat je het zelf eenvoudig kunt schilderen in de kleur die je wil.

Metalen hekwerk

Ook metalen hekwerk kan gebruikt worden voor een tuinafscheiding. Metalen hekwerk zoals dubbelstaafmat hekwerk beschermd goed tegen ongewenste bezoekers, maar privacy krijg je er niet direct door. Men kan namelijk door metalen hekwerk heen kijken. Door gebruik te maken van een klimplant kan dit echter voorkomen worden. Met een klimplant sla je twee vliegen in één klap: privacy én groen in je tuin.