Wie houdt er nu niet van een knus vuurtje tijdens late zomeravonden? Of wat dacht je van een gezellig knisperend eindejaarsvuur? Daarom mag een vuurkorf in de tuin niet ontbreken. Je kunt er natuurlijk eentje kopen, maar je kunt je er ook aan wagen… zelf een vuurkorf maken! Hoe? Dat lees je hier.

Vuurkorf maken: dat doe je zelf

Een vuurkorf maken is helemaal niet lastig. Er is een tal van manieren om dat te doen. Zo kun je een vuurkorf maken van een oude wastrommel, van cement of van baksteen: ook een olievat of oude boiler kunnen als dienst doen en omgetoverd worden tot een unieke, diy vuurkorf. Je kunt het zelf zo geavanceerd maken als je wilt. Heb je stijl en houd je van knutselen? Breng de mooiste stenen samen tot een prachtige korf en werk het geheel af met cement. Houd je meer van praktisch en snel? Een oud ijzeren vat is in handomdraai om te toveren tot vuurkorf, waarbij je enkel de bovenste helft van het vat hoeft af te slijpen.

Origineel

Ben je een echte ‘upcycler’ en houd je wel van een uitdagende do it yourself? Maak jouw vuurkorf van een oude wastrommel. Geen oude wasmachine voor de hand? Neem een kijkje bij de dichtstbijzijnde vuilstortplaats of kringloopwinkel, of vraag rond bij vrienden en familie. Grote kans dat ze jou hun oude trommel met plezier cadeau doen. Hoe ga je te werk? Deze diy vuurkorf maken is eenvoudig, maar je moet wel weten wat te doen. Begin met het wegschuren van de scherpe randjes van de trommel. Zijn de grove stukken glad, schuur dan de gehele trommel tot deze niet meer scherp aanvoelt. Gebruik hiervoor een staalborstel opstuk. Breng vervolgens een laag lak aan, zodat de trommel mooi blijft wanneer het gaat regenen. Anders zal de trommel snel in een roestbende veranderen! Wees er wel van verzekerd dat je hittebestendigde lak gebruikt. Tot slot hoef je alleen nog maar een leuke plaats uit te zoeken… en jouw diy vuurkorf is klaar voor gebruik!