Duurzaam wonen is een échte trend tegenwoordig. Steeds meer huishoudens en bedrijven zien het nut in van energie die duurzaam is en van een natuurlijke energiebron afkomstig is. Groene stroom, wordt het ook wel genoemd, en het gaat om vormen van energie waar weinig of geen afvalproducten bij komen kijken. De twee populairste vormen van groene energie zijn windenergie en zonne-energie.

Alles over groene energie op afstand

Op deze manier zijn we niet afhankelijk van een blauwe lucht, want uv-straling komt ook vrij wanneer het bewolkt is. Zo wekken we bij typisch Hollands weer gewoon zonne-energie op. De zonnestroom die Greenchoice levert, wordt opgewekt via de zonnepanelen of windmolens van collectieve zonprojecten, projectontwikkelaars en coöperaties. Deze coöperaties zijn lokale bronnen van jouw Nederlandse zonne- en windenergie. De stroom die hiermee wordt opgwekt wordt aan het elektriciteitsnet teruggeleverd, zodat jij op jouw adres mee profiteert van duurzame energie.Zodoende wordt groene energie steeds meer door huishoudens en ondernemingen gebruikt om in de energiebehoefte te voorzien. Van verwarming tot de aandrijving van elektrische apparatuur, er is niets waar groene energie niet voor kan dienen.

Maar waarom zou je nu voor zonne-energie of windenergie op afstand moeten kiezen? Een overzicht:

– Betrouwbare stroom

Kies je voor groene energie op afstand, dan ben je zeker dat je op betrouwbare stroom kunt rekenen. Je kan je eigen stroom opwekken voor in het huis of je bedrijf, waardoor de verwarming van je pand of bedrijf zoveel gemakkelijker gaat.

– Geen installatie nodig

Daarbij is voor deze vorm van energie geen installatie nodig. Bij traditionele duurzame energie is er sprake van een windmolen of zonnepanelen op het dak van een woning. Tegenwoordig is het mogelijk om te kiezen voor windvangers van Greenchoice, die ergens anders staan en door Greenchoice zelf beheerd worden.

– Het milieu ondersteunen

Ten slotte is groene energie de perfecte oplossing als je het milieu een handje wil helpen. Tegenwoordig kan het belang van duurzame energie niet onderschat worden – en je kunt zelf een bijdrage leveren door voor groene energie te kiezen. Juist doordat de energiebronnen natuurlijk zijn, worden er dus ook weinig of zelf ogen afvalproducten gegenereerd. Het resultaat is dat het milieu veel minder wordt belast!

Greenchoice: geniet nu van groene energie!

Windenergie en zonne-energie zijn slechts enkele voorbeelden van duurzame energie die de moeite waard zijn. Kies je voor windenergie of zonne-energie bij Greenchoice, dan geniet je van extra voordelen. Hoe dan ook is duurzame energie voor je woning of bedrijf een slimme zet voor je wooncomfort, je portemonnee én het milieu!