Stalen glaswand of binnendeur in je huis: voordelen & goede plekken voor plaatsing

Een nieuwe interieurtrend: stalen glaswanden en stalen binnendeuren

Staal is de afgelopen jaren een steeds prominentere rol gaan spelen in Nederlandse interieurs. Met name een stalen glaswand in je huis plaatsen is populair. Maar ook doe je mee aan de laatste interieurtrends als je een stalen binnendeur in je huis plaatst. En natuurlijk hoeft het niet te blijven bij alleen glas met staal in je huis of één enkele stalen binnendeur in je huis. Je kunt ook kiezen voor meerdere stalen glaswanden en binnendeuren, of deze naar eigen smaak combineren. 

De voordelen van een stalen glaswand of een staaldeur

Stalen glaswand in je huis

Welke pluspunten heeft de toepassing van glas met staal in je huis eigenlijk? De pluspunten zijn interessant. Zo creëer je met een stalen glaswand in je huis een interieur dat er stoer, robuust en elegant uitziet. Een moderner en eigentijdser interieur ga je niet krijgen. Glas met staal in je huis is in de tweede plaats voordelig, omdat beide materialen – zowel glas als staal – prima te combineren zijn met houten vloeren, parket of laminaat. En ook in een boerderij, herenhuis, grachtenpand of landelijke woning komt een stalen glaswand in je huis of een staaldeur binnen prima tot zijn recht. Een derde voordeel is het feit dat je een stalen glaswand in je huis eenvoudig kunt onderhouden. Regelmatig afnemen met een stofdoekje en zo nu en dan ontvetten met een reinigingsmiddel is meer dan afdoende. Hetzelfde onderhoudsgemak geldt voor een stalen binnendeur in je huis. Ten slotte nog een andere belangrijk pluspunt van wanden en/of deuren van glas met staal in je huis: de lange levensduur. Kies je voor stalen glaswand in je huis van een goed merk en betrouwbare leverancier, dan kun je ervan op aan dat je tot ver voorbij je pensioengerechtigde leeftijd van de wand en/of deuren kunt genieten.

Goede plekken voor plaatsing van staalwanden en stalen binnendeuren

Wat zijn de beste plekken om een staalwand of staaldeur in je huis te plaatsen? De mogelijkheden op dit gebied zijn nagenoeg onbeperkt. Een mooie plek is het aanbrengen van een stalen wand met glas om een afscheiding te maken tussen woonkamer en eetkamer. Als er op die plek natuurlijk nog geen wand staat. Een andere mogelijkheid die zowel visueel mooi als praktisch nuttig is, is het aanbrengen van een stalen binnendeur in je huis tussen de keuken en hal en/of woonkamer. Een stalen deur zorgt dat de keukengeuren goed geabsorbeerd worden en zorgt voor een echte visuele en gevoelsmatige grens tussen beide ruimten. Ten slotte is een stalen glaswand perfect om een fraaie serre mee te bouwen. Hierbij kun je kiezen voor schuifbare kozijnelementen of een specifieke stalen-glazen schuifpui. Voordelig hieraan is dat er via het glas veel extra warmte en zonlicht binnenkomt en je daarmee kunt besparen op je energierekening.