Je kunt overwegen om aanhangers te kopen of te huren voor je volgende bouwproject. Een aanhangwagen helpt je om materialen efficiënt en snel te vervoeren of te verplaatsen. Het formaat van een aanhangwagen is kleiner dan die van vrachtwagens. Je kunt dus met een relatief kleine auto veel spullen vervoeren. Aan het einde van je bouwproject kun je deze aanhangwagen gebruiken voor het dumpen van afval. Er zijn verschillende voordelen die aanhangwagens je kunnen bieden. Je moet echter het juiste type kiezen voor jouw bouwproject.

De open aanhanger

De meeste bouwprojecten hebben een aanhanger nodig. Een reguliere keuze zoals open aanhangwagens is zeker aan te raden. Deze is licht van gewicht omdat hij niet wordt geleverd met extra functies zoals een dak. Je kunt de laadbak gebruiken om materialen of items te vervoeren die nodig zijn voor het bouwproject. Omdat deze aanhanger zo licht is kun je de hoeveelheid brandstof die wordt gebruikt verminderen. Daarnaast kun je dit type aanhanger eenvoudig trekken met een licht voertuig. Een andere reden om voor dit type aanhanger te kiezen heeft te maken met de prijs. Dit type is de goedkoopste in de markt. Je hoeft ook geen ingewikkeld onderhoud uit te voeren, omdat de aanhangwagen niet veel functies heeft om voor te zorgen.

De gesloten aanhanger

De volgende veel voorkomende aanhanger die je in een bouwproject kunt gebruiken, is de gesloten aanhanger. Deze wordt geleverd met extra functies zoals een dak en zijkanten. Met dit type oplegger kun je zorgen voor een veiliger transport. Dat betekent dat je je  lading kunt beschermen tegen zowel hitte als regen. Deze is geschikt voor het vervoeren van spullen die gevoelig zijn voor direct zonlicht of water. Met deze aanhangwagen heb je zelfs de mogelijkheid om je bedrijfsnaam of contactgegevens weer te geven. Dit kun je eenvoudig doen met stickers. Denk er wel aan dat een gesloten aanhanger duurder is dan een open aanhanger.

Andere populaire aanhangwagens voor een bouwproject

Zowel open als gesloten aanhangers worden veel gebruikt in een bouwproject. Je kunt echter ook andere typen gebruiken, zoals een kipper. Een kipper is een aanhangwagen die je eenvoudig kunt kantelen. Deze is geschikt voor een specifiek bouwproject zoals afvalverwijdering of storten. Je kunt het ook gebruiken om stenen of zand te laden, zodat je deze materialen gemakkelijk kunt verspreiden zodra je de bestemming hebt bereikt. De prijs van een kipper is duurder dan een open aanhangwagens omdat deze extra functies biedt.