Bedrijven kunnen doorgaans overlast ervaren van geuren en gassen. Heel vervelend met inademen maar ook nog eens slecht voor je gezondheid. Het is daarom essentieel dat ervoor gezorgd wordt dat de lucht goed gezuiverd is. In deze blog wordt alles uitgelegd. Het is een must voor horeca of fabriekshallen. Of voor alle andere bedrijven die te maken hebben met overlast van geuren en gassen.

De manier om geuren en gassen tegen te gaan!

Voor mensen is een veilige en gezonde leefomgeving en werkomgeving van groot belang. Diverse gezondheidsinstanties besteden hier steeds meer aandacht aan. Dit kun je alleen maar stimuleren. Onderzoek blijkt uit dat geuren en gassen echt een risico zijn voor de gezondheid. Als je langdurig blootgesteld wordt kan dit zelfs het risico op kanker verhogen. Dit is dus het moment om er iets aan te veranderen. Kies voor een professionele afzuiger geuren en voor de gezondheid van je medewerkers.

Hoe wordt de geur veroorzaakt?

Geur kan overlast geven in een leefomgeving. Het kan ook gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Hinder van geur kan leiden tot lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, misselijkheid, een verstoorde ademhaling en verstoorde hartslag. Ook kan het spanningen, structurele onvrede over het woon en leefklimaat, en vermindering van activiteiten veroorzaken.

Zuiver de lucht

Het is elk bedrijf echt aan te raden om een professionele luchtreiniger aan te schaffen. In een fabriekshal of een restaurant of zelfs een hotel de gezondheid van je medewerkers of gasten is altijd een prioriteit. In de meeste gevallen kun je een luchtreiniger inzetten om vervuiling van bijvoorbeeld fijn stoffen, pollen, allergenen, micro-organismen of geuren tegen te gaan. Door de werking kunnen je medewerkers makkelijker ademhalen en genieten van frisse lucht. Dit zorgt er uiteindelijk ook voor dat je medewerkers minder last hebben van verkoudheid of ziekte. Dit zal het ziekteverzuim op lange termijn naar beneden halen. Zo kun jij als ondernemer hier weer de vruchten van plukken.