Iedereen die weleens in een magazijn is geweest zal de objecten die we in deze blog behandelen herkennen. Anderen zullen juist horen over objecten die ze verder niet zo vaak tegenkomen. Juist voor hen hebben we deze blog geschreven. Zo krijg je een beetje een beeld van hoe het er aan toe gaat in een magazijn! Lees dus gauw door. 

Palletwagen of steekwagen

Met een palletwagen of steekwagen kunnen pallets, inclusief hun vaak zware oplading, gemakkelijk worden verplaatst. Het verschil tussen een palletwagen en een steekwagen zit in het feit dat een steekwagen alleen mechanisch een pallet een stukje omhoog kan pompen. Een palletwagen is in principe gemotoriseerd. Daarmee hoef je dus niet te pompen om de pallet van de vloer los te krijgen en hoef je meestal ook het geheel niet handmatig voort te bewegen, dat doet de motor ook voor je! Je kunt je voorstellen dat je één van deze twee nodig hebt om pallets te verplaatsen, hoewel er in veel magazijnen natuurlijk ook met een heftruck wordt gewerkt om het verplaatsen nog makkelijker te maken. 

Pallets

We hebben het er al even over gehad, maar pallets zelf moeten natuurlijk ook zeker terugkomen op dit lijstje! Een pallet volstapelen is namelijk de makkelijkste manier om spullen op te slaan in een warenhuis. Zo kan een grote hoeveelheid gemakkelijk worden verplaatst, opgeslagen of zelfs op hoogte neer worden gezet!

Lekbakken

Kunststof lekbakken zijn eigenlijk ook pallets, maar dan van kunststof en specifiek ontworpen om eventuele lekkages op te vangen. Denk bijvoorbeeld aan een ton vol met olie of een andere vloeistof. Wanneer die ton onverhoopt begint te lekken terwijl deze op een pallet staat, geeft dat natuurlijk in het beste geval rommel en in het ergste geval een brand of zelfs explosierisico. Met een kunststof lekbak wordt het een stuk veiliger en gemakkelijker om met deze mogelijke problemen om te gaan. 

Stellages

Al die pallets met hun lading en dergelijken moeten natuurlijk ook ergens staan. Daarom staat een magazijn over het algemeen altijd vol met stellages. Afhankelijk van de grootte en hoogte van het magazijn zijn deze stellages soms meerdere verdiepingen hoog. Een stuk of drie of vier is gangbaar, maar het kunnen er natuurlijk ook veel meer zijn. Belangrijk is dat deze stellages van kwalitatief hoogwaardige materialen worden gemaakt en goed in elkaar worden gezet, want ze mogen natuurlijk onder geen enkele voorwaarde omvallen.