Wil jij je keuken een makeover geven, maar wil je hiervoor niet teveel geld kwijt zijn? Dan ben je op  de juiste pagina beland. Wij geven je in dit artikel namelijk 3 gratis tips om jouw keuken budgetproof een makeover te geven. Zo tover je jouw keuken om, zonder dat je het een fortuin aan nieuw keukenapparatuur kost. Lees snel verder! 

1. Verander de greepjes

Heeft jouw keuken nog ‘standaard’ greepjes? Dan is dit hét moment om daar verandering in te brengen. Je kunt de greepjes van jouw keukenkastjes namelijk heel makkelijk vervangen. En dit hoeft niet al te veel geld te kosten. Met een nieuw greepje aan jouw keukenkastje creëer je een geheel nieuwe look. Kies bijvoorbeeld voor vintage deurknopjes, leren handgreepjes of stalen greepjes aan jouw keukenkastje. 

Het leuke aan het veranderen van je greepjes is dat je keuken een andere look krijgt, voor een klein prijsje. Je kunt bijvoorbeeld bij een tweedehandswinkel leuke vintage deurknopjes vinden. Daarnaast kun je online ook goedkope leertjes kopen. Hier maak je heel makkelijk zelf nieuwe handgreepjes van. Leer in je keuken zorgt voor een stoere, industriële uitstraling. 

2. Ga voor een gekleurde kraan

Wanneer je de look en feel van je keuken wilt veranderen, kan dat al door maar een ding in je keuken aan te passen; namelijk de keukenkraan. Je kunt er voor kiezen om je keukenkraan in een hippe nieuwe kleur te kopen. Wat dacht je van een kraan van koper, matzwarte keukenkraan of gouden kraan? Deze kleuren geven een hele nieuwe look aan jouw keuken, zonder dat je de hele keuken veranderd. Wil jij het helemaal afmaken? Zorg dan dat andere accessoires in jouw keuken in dezelfde kleur als jouw kraan komen. Denk hierbij aan de handdoekhaakjes en het zeeppompje. 

3. Ga voor een andere achterwand

Ook door de achterwand van jouw kookstel te veranderen, kun jij een geheel nieuwe look creëren, zonder dat je dit heel veel geld kost. Zo kun je kiezen voor een mooie marmeren look achterwand, maar kun je ook gaan voor leuke gekleurde tegeltjes. Tegeltjes achter je fornuis zijn helemaal hip en zorgen voor een hele vernieuwende look. Kies voor gekleurde vierkante tegeltjes of pak helemaal uit met tegeltjes in een gekke vorm, zoals hexagon. Wat voor tegeltjes zou jij in je keuken willen?

Met deze deze 3 budgetproof tips transformeer je jouw keuken in een droomkeuken, zonder dat je daar veel geld voor neer hoeft te leggen.