Het aanpakken van een tuin is een hele onderneming, een nieuwe tuin aanleggen vergt planning. Bedenk waar je wat wil hebben en wat eruit moet. Dan komen de voorbereidingen, zorg dat je alles in huis hebt om aan de slag te kunnen. Niets is zo vervelend dan wanneer je aan het werk bent en je kunt niet verder omdat je het juiste gereedschap niet hebt.

Gereedschap voor onkruid

Wanneer er veel en hardnekkig onkruid in de tuin staat is het zeker van belang om stevig gereedschap te hebben. Een onkruidsteker met goede messen is handig gereedschap om bij de hand te hebben. Onder het kopje tuin & park onderdelen op techniekwebshop.nl zijn veel soorten gereedschap en benodigdheden te vinden die u nodig heeft voor het aanleggen van een nieuwe tuin.

Grasmaaien

Voor het maaien van gras is een zitmaaier ideaal, minder grof werk maar minstens zo belangrijk. Heb je een minder grote grasmat, dan is een handmaaier natuurlijk ook altijd een goede optie. Is er geen tijd te verspillen? Dan kun je ook altijd nog kiezen voor een robotmaaier. Terwijl de automatische maaier zijn werk doet kun je zelf een ander deel van de tuin aanpakken. Ook nadat de nieuwe tuin helemaal klaar is kun je nog lang plezier hebben van een robotmaaier, nooit meer zelf aan de slag om het gras bij te houden. Het allerbelangrijkste bij alle drie de vormen van grasmaaiers is dat je de bladen goed scherp houdt, zorg daarom voor regelmatig onderhoud aan je maaier.

Bomen in de tuin?

Heeft u bomen in de tuin staan die u er graag uit wil hebben? Een goede motorzaag komt dan altijd van pas. Goede zaagbladen zijn ook dan onmisbaar, maar zorg ook dat de kettingen goed zijn. Voor een wat grotere boom is het handig om een machine bij de hand te hebben om de stronk te verwijderen. Een kleinere stronk is makkelijk zelf uit de grond te spitten. Als je de rest van de tuin om wilt spitten kan dat met een goede schep, maar ook met een machine als de tuin groter is.

Bestrating

Het bestraten van een tuin of een deel ervan is heel eenvoudig. Voor het bestraten heb je vaak niet meer nodig dan een schep, of voor een groter stuk bestrating een graafmachine.

Op techniekwebshop.nl zijn alle benodigdheden voor het aanleggen van een tuin te vinden. Kijk bij tuin & park onderdelen, daar is alles te vinden wat je nodig hebt.