Hoewel veel professionals de elektrische snoeischaar aanbevelen als het beste gereedschap om heggen te snoeien, zijn er voor- en nadelen aan elk type gereedschap dat wordt gebruikt voor het snoeien van heggen. In dit artikel worden enkele van die voor- en nadelen besproken. De reden waarom de meeste professionals een draagbare heggenschaar aanbevelen als het beste tuingereedschap voor het snoeien van heggen, is omdat er erg veel voordelen zijn ten opzichte van een snoeischaar die je met de hand bedient of modellen op benzine of stroom! Een draagbare heggenschaar knipt veel beter dan een handmatige en de benzine- en elektrische heggenscharen kunnen ervoor zorgen dat takken breken en scheuren. Lees snel verder om meer te weten te komen over alle voordelen van een elektrische accu snoeischaar.

De voordelen van een elektrische snoeischaar met accu

Snoeischaren met accu kunnen voor elk type heg worden gebruikt, ze zijn stiller en hebben veel minder kans om degene die hem hanteert schade toe te brengen dan benzine- en elektrische snoeischaren. Het grootste voordeel is natuurlijk het geld dat je bespaart. Een accu snoeischaar is veel goedkoper dan een elektrische of benzine aangedreven trimmer. Ze worden ook als veiliger in gebruik beschouwd, dan een elektrische of benzine trimmer.

Waar er echter voordelen zijn, zijn er meestal ook nadelen. De nadelen die gepaard gaan met het gebruik van een draagbare heggenschaar op accu om heggen te snoeien, zijn zeer gering. Het grootste nadeel van het snoeien van heggen met een accu heggenschaar is dat het meer tijd kan kosten dan het gebruik van benzine- of elektrische heggenscharen. Hoewel de snoeischaar lichter is dan een trimmer op stroom of benzine, is een ander nadeel dat je arm gemakkelijk moe kan worden van het tillen. Een handsnoeischaar is wat dat betreft veel lichter, maar daarbij is er weer de beweging die nodig is om de schaar te openen en te sluiten, waardoor je tijdens het snoeien een pauze nodig kunt hebben. 

De voordelen van een elektrische snoeischaar met accu ten opzichte van de nadelen

Zoals je ziet wegen de voordelen van een accu heggenschaar ruimschoots op tegen de nadelen. Hoewel de voordelen van het gebruik van een draagbare heggenschaar om een heg te snoeien groot zijn, wenden nog steeds veel mensen zich tot heggenscharen op benzine of elektriciteit om het werk in de tuin te doen. Heggenscharen op gas en elektrisch hebben uiteraard ook voordelen en nadelen. 

Het grote voordeel van heggenscharen op benzine en elektriciteit is het gemak van het snel en met minder moeite snoeien van heggen. Duurdere elektrisch aangedreven heggenscharen zijn over het algemeen licht van gewicht en kunnen de klus veel sneller klaren dan snoeien met een handmatige heggenschaar en ze hebben meer kracht dan een heggenschaar met accu. Maar elektrische heggenscharen en heggenscharen op benzine werken niet op alle soorten heggen. Dat is slechts één nadeel van het gebruik van elektrische of benzine aangedreven heggenscharen.

Een ander nadeel van het gebruik van elektrische of benzine aangedreven heggenscharen om heggen te snoeien, is dat ze vaak de takken in de heggen vastgrijpen en breken. Dit is niet goed, en beschadigd delen van de heg die daarna moeten worden bijgewerkt om hun gezondheid en goede groei te garanderen. Bij het snoeien met een elektrisch aangedreven heggenschaar heb je een elektriciteitsbron en een zeer lang snoer nodig. En terwijl je jouw heggen snoeit met een elektrisch aangedreven heggenschaar, moet je heel voorzichtig zijn dat je het snoer niet per ongeluk doorknipt.

De voordelen van een elektrische accu snoeischaar

Er zijn voor- en nadelen aan elk type snoeimethode

Welke methode ook wordt gekozen, aan elke methode zijn duidelijke voor- en nadelen verbonden. Het is het beste om wat onderzoek te doen en jezelf te informeren over de voor- en nadelen van elk voordat je een definitieve beslissing neemt over welke methode voor jou het beste is. Houd er rekening mee dat sommige soorten heggen niet kunnen worden gesnoeid met elektrische of benzine heggenscharen. Doe je huiswerk voordat je definitieve beslissingen neemt.

Dunne takken zijn prima voor alle heggenscharen, maar voor dikke takken moet je een speciale heggenschaar gebruiken, anders zal de snede gemakkelijk scheuren, wat niet goed geneest en de groei en het uiterlijk van de plant aantast. Handmatig trimmen is arbeidsintensief en omslachtig. De knipschaar met accu is gemakkelijk en handig. Je hoeft alleen de meskant naar de tak te sturen en de schakelaar voorzichtig in te drukken. Er is geen inspanning vereist, arbeid en tijd worden bespaard en de arm voelt niet pijnlijk aan. Hier nog een keer alle voordelen van een elektrische snoeischaar met accu:

Hogere efficiëntie een heggenschaar met accu

Elektrische knipscharen zijn 8-10 keer efficiënter dan traditioneel handmatig snoeien. Het dubbelzijdige mes ontwerp kan worden gebruikt voor tweezijdig trimmen met hoge efficiëntie, wat meer geschikt is voor trimmen of stylen. Daarnaast kun je door de accu ook bij de heggen en planten komen die ver van een stopcontact af staan en heb je dus geen gedoe met verlengkabels.

Duurzaamheid

De elektrische snoeischaar loopt soepel, de ondersteunende structuur van de hele machine is eenvoudig, de snijcapaciteit en levensduur van het mes zijn hoog, er zijn weinig storingen en de afstelling en het onderhoud zijn minimaal. De prestaties van een elektrische tuinschaar met accu zijn stabiel. Na het snoeien benadert het de natuurlijke groeitoestand van de haag, het gevormde kroon oppervlak is groter, het snoeioppervlak is netjes en mooi, en de knoppen en bladeren ontkiemen netter dan bij handmatig snoeien en er zijn meer ontkiemingen. 

voordelen van een elektrische accu snoeischaar

Voorzorgsmaatregelen voor het gebruik van een accu snoeischaar: 

1. Knip geen takken af ​​die buiten het werkbereik van de schaar vallen en knip geen niet-plantaardige materialen zoals metaal, stenen en andere harde materialen. Klem het gereedschap niet vast met een bankschroef. Vervang het mes als het mes versleten of beschadigd is. 

2. Houd de apparatuur schoon. Gebruik bij het schoonmaken een schone doek om de elektrische knipschaar, de accu en de oplader schoon te maken (gebruik geen bijtende of oplosmiddelhoudende reinigingsmiddelen) en gebruik een zachte borstel of een droge doek om het stof op de schaar te verwijderen.

3. Dompel elektrische knipscharen, accu’s en opladers niet onder in vloeistoffen zoals water. 

4. Gebruik de apparatuur correct in overeenstemming met de gebruiksaanwijzing. Gebruik de elektrische snoeischaar, accu of oplader niet als deze beschadigd zijn.

5. De voorraad schakelaar kan de elektrische snoeischaar normaal niet in- of uitschakelen, gebruik de elektrische snoeischaar niet. Elektrische snoeischaren die niet met een schakelaar kunnen worden bediend, zijn gevaarlijk en moeten worden gerepareerd.

6. Zorg ervoor dat de schakelaar is uitgeschakeld wanneer je aanpassingen maakt, accessoires verwisselt of de elektrische tuinschaar opbergt. Deze beschermende maatregel vermindert het risico van onbedoelde activering van de elektrische snoeischaar.

7. Houd de inactieve elektrische snoeischaar buiten het bereik van kinderen en met de messen gesloten, en sta niet toe dat mensen die de instructies niet begrijpen of niet bekend zijn met elektrische snoeischaren deze bedienen, dit is gevaarlijk!

8. Volg bij het gebruik van elektrische snoeischaren en accessoires de instructies en gebruiksaanwijzing op. Houd tegelijkertijd rekening met de werkomgeving en het uit te voeren werk. 

9. Verwijder na gebruik het vuil van het beweegbare mes en het vaste mes. Smeer vervolgens de contact delen. 

Nu je alles weet over elektrische accu snoeischaren is het tijd om te kijken naar de beste snoeischaren van dit moment:

Talen Tools - Elektrische Snoeischaar
Talen Tools – Elektrische Snoeischaar
NovarGarden Elektrische Snoeischaar
NovarGarden® Elektrische Snoeischaar
GreenGrip Elektrische Snoeischaar met Accu
GreenGrip elektrische snoeischaar met accu
Accu snoeischaar
Accu snoeischaar
Bosch KEO 18 Accu tuinzaagmachine
Bosch KEO 18 Accu tuinzaagmachine