In deze koude en natte wintermaanden verlangen we steeds meer naar de dagen dat we lekker buiten kunnen genieten van de zon. Hoewel deze dagen nog even op zich laten wachten, vertellen we je alvast hoe je optimaal geniet van een aangename temperatuur zowel binnen als buiten huis.

Lekker genieten op je terras

Met een eigen terras in de tuin wil je het liefst niet dat hier de hele dag de volle zon op staat. Om dit te voorkomen zijn er meerdere terraszonweringen waarmee je volop kunt genieten zonder de brandende zon in je nek.

Terrasoverkapping  

Onder een terrasoverkapping zit je zomers lekker in de schaduw en blijft het in huis heerlijk koel.  De overkapping wordt meestal aan de buitenmuur bevestigd zodat je direct vanuit je huis onder de overkapping staat. Voor een grote tuin is een losstaande terrasoverkapping de ideale oplossing tegen hitte, wind en regen.

Afbeelding 1 terrasoverkapping

Knikarmscherm

Omdat het plaatsen van een terrasoverkapping een aardig groot project is, biedt een zonnescherm in de vorm van een knikarmscherm een compactere oplossing tegen het weren van de zon op je terras. Knikarmschermen zijn uitermate geschikt voor een terras omdat ze voldoende schaduw bieden en je er makkelijk onderdoor loopt. Het bedienen van het scherm kan met een draaistang of nog eenvoudiger met een afstandsbediening. Om er zeker van te zijn dat het scherm heel wat zomers meegaat, is het verstandig om te kiezen voor een knikarmscherm met een volledig gesloten cassette. Op deze manier blijft het doek het hele jaar door beschermt tegen alle weersomstandigheden en is het iedere zomer weer genieten.   

Afbeelding 2 knikarmscherm

Extra comfort

Er zijn een aantal extra opties waardoor je nog meer geniet van de zomerse dagen en avonden die jij spendeert op je terras.

Terrasverwarmer: Met een terrasverwarmer onder de zonwering blijf je ook ‘s avonds genieten, een veel gebruikte manier is het ophangen van de terrasverwarmer onder de zonwering die je door middel van een afstandsbediening je terras laat verwarmen.

LED verlichting: Hoewel de zon zomers pas later ondergaat, zorgt LED verlichting in de terraszonwering voor een gezellige sfeer en geeft een extra touch aan je zonwering. LED verlichting is eenvoudig te monteren en in verschillende lengtes en sterktes te verkrijgen.

Wind-/zonautomaat: Ben je even van huis en wil je geen omkijken hebben naar je terraszonwering? Een wind-/zonautomaat schiet jouw te hulp. Dit systeem reageert op de weersomstandigheden en trekt bij een te harde wind het scherm automatisch in. Wanneer de zon de overhand neemt zorgt het systeem ook voor het uitrollen van je zonwering, zo ben je altijd beschermt tegen welk weertype dan ook.

Sfeervolle woning: Met een terrasoverkapping of knikarmscherm geef je jouw huis meer kleur en een gezellige uitstraling in de zomer. Een andere populaire eye-catcher voor je huis zijn markezen, deze fleurige zonneschermen zijn uiterst effectief doordat ze zowel de voorzijde als de zijkanten met doek bekleed zijn.

Met de verschillende type zonwering en de extra opties stel je jouw terraszonwering helemaal naar wens samen en is het iedere zomer weer volop genieten!  

Afbeelding 3 sfeervolle zonwering