Denk je er over na om te stuken? Door het stuken van muren en plafonds krijg je mooie gladde muren en plafonds, die gemakkelijk te schilderen of te behangen zijn. Wist je dat een stuclaag ook brandvertragend werkt? We begrijpen dat je bij voorkeur niet meteen een stukadoor in Den Haag inschakelt, maar de klus het liefst op eigen kracht klaart. Zelf stuken lijkt gemakkelijk, maar schijn bedriegt. Doe-het-zelvers die nog nooit gestukt hebben, kunnen deze werkzaamheden het best overlaten aan een vakman. Maar waarom is het niet verstandig om zelf te stuken?

Echt vakwerk

Het aanbrengen van stucwerk op muren en plafonds is een precisiewerkje dat om ervaring en vakmanschap vraagt. Voor een optimaal resultaat, ga je zo secuur mogelijk te werk. Echter moet je rekening houden met de tijd, want het stucwerk moet op een gelijkmatige wijze kunnen drogen. Ervaren stukadoors kunnen stucwerk snel en egaal mogelijk aanbrengen op muren en plafonds, bovendien kennen zij specifieke technieken die een bepaalde structuur of patroon realiseren.

Arbeidsintensief

Stucwerk aanbrengen is bijzonder zwaar. Voor het behalen van het beste resultaat, moet je namelijk bepaalde bewegingen maken die je niet iedere dag maakt. Je armen verzuren en je krijgt spierpijn. Het is niet mogelijk om halverwege de muur of een plafond even te pauzeren, want het werk moet voor een gelijkmatige droging binnen een bepaalde tijd af zijn. Onderschat dus niet dat stuken bijzonder arbeidsintensief is.

Garantie

Een goede stukadoor geeft garantie op het geleverde stukwerk. Zelfs de beste stukadoor kan namelijk wel eens een foutje maken. Om die reden beschikken stukadoors over een garantieregeling waar je op terug kunt vallen wanneer het resultaat tegenvalt. Wanneer je zelf aan de slag gaat en er iets mis gaat, heb je geen garantieregeling om op terug te vallen. Vervolgens moet je zelf de reparatiewerkzaamheden bekostigen.

Nu weet je precies waarom het niet verstandig is om zelf te stuken als je dat nog nooit eerder gedaan hebt. Doe goede research en schakel een vakman met ervaring in voor het realiseren van gladde wanden en plafonds. Het is de investering waard.