Bijna elk beroep heeft zijn eigen uniform. Schorten en koksbuizen worden gedragen in de horeca. Voor de nijverheid en industrie gelden specifieke eisen waar een bedrijfsoutfit aan moet voldoen en in de verzorgingssector zijn tunieken en witte kleding de norm.

Arbeidsveiligheid

Goede werkkleding houdt bij veel beroepen in de eerste plaats in dat het comfortabel en veilig moet zitten. Naargelang de arbeidsintensiteit of veiligheid kan speciale bescherming noodzakelijk zijn. Denk aan kleding die hitte – en vuurbestendig is of beschermt tegen het gevaar van een elektrische lasboog. Veiligheidsschoenen zijn zeer belangrijk wanneer er in de werkomgeving veel sprake is van mechanische invloeden. Daarbij horen natuurlijk ook beschermende attributen zoals veiligheidshelmen, werkhandschoenen, mondkapjes en veiligheidsbrillen.

Functionaliteit & detail

Werkkleding is sterker en heeft meer functionaliteit dan conventionele kleding. Aangezien kleding op het werk lange tijd wordt blootgesteld aan hoge belasting, is het van belang dat een werkoutfit gemaakt is van hoogwaardig materiaal dat duurzaam en tegelijk comfortabel is. Verder is het prettig als de kleding bestand is tegen verschillende weertypes. Denk bijvoorbeeld aan waterdichte tuinbroeken en weerbestendige regenjacks voor hoveniers. Sommige typen kleding moeten voorzien zijn van waarschuwingskleuren zoals die van spoorwegmedewerkers.

Professionele bedrijfskleding is tot in de puntjes doordacht. Zo is een multifunctionele zakkenconstructie belangrijk voor werkbroeken in bepaalde sectoren. Elk werk stelt andere eisen en bijbehorende toepassingen zoals gsm-vakjes, hamerlussen en zakken voor kniebeschermers. Voor timmerlieden moet het binnendringen van spanen worden voorkomen, in de montage-of autosector is het belangrijk om delen te beschermen tegen krassen door open sluitingen.

Comfortabel

Goede kleding voor je werk moet natuurlijk niet alleen functioneel zijn, het moet ook perfect passen! Kijk aan de hand van de maattabel van de aanbieder waar je kleding koopt, welke maat je het meest comfortabel acht. Je wilt natuurlijk een bedrijfsoutfit waarin je met een prettig gevoel je werk kan doen.

Professionele werkoutfit

Tegenwoordig hoeft het dragen van een werkoutfit niet te betekenen dat je het uitsluitend draagt om praktische redenen. Een bedrijfstenue kan ook modieus en cool zijn. Zo kun je bijvoorbeeld bij engelbert strauss kiezen uit verschillende workwear opties waarbij een professionele én modieuze look inbegrepen zijn in het model.

Bedrijfskleding voor vrouwen

Vandaag de dag is het prima mogelijk om bedrijfskleding te krijgen voor vrouwen die ambachtelijk werk verrichten. Ook vrouwen die zich 100% inzetten op hun werk verdienen natuurlijk kleding die hun zit als gegoten.

Wastips

Bonte kleding of kleding met logo’s, garneringen en opdrukken vragen om speciale zorg. Voor het wassen van je werkkleding is het raadzaam om waspoeder colour plus te gebruiken. Dit krachtige wasmiddel is bovendien geschikt voor de reiniging van membraantextiel, wast radicaal het vuil weg en beschermt tegelijk de kleuren. De instructies voor kledingbehoud kunnen verschillen per product. Controleer daarom voor je gaat wassen het etiket!