Of je de schuur nu gebruikt om dagelijks aan de auto te klussen of om wat extra spulletjes veilig en droog op te kunnen bergen: het wordt al gauw een rommeltje. Dus hoe zorg je er nu eigenlijk voor dat je jouw schuur op een overzichtelijke manier inricht? We geven je een aantal handige, praktische tips!

1. Bepaal het doel 

Vaak rijst de vraag, waar moeten al deze gegevens worden opgeslagen? Het is belangrijk om een goede garage te hebben voor het opbergen van onderdelen en het parkeren van uw auto. Het komt voor dat een auto gerepareerd moet worden. Maar een auto naar een tankstation sturen als de storing al duidelijk is voor een ervaren chauffeur, is over het algemeen niet winstgevend. Zeker voor diegenen die weten hoe ze hun auto snel kunnen repareren zonder hoge kosten. Bestuurders die zelf hun auto repareren, weten meestal waar ze met winst een onderdeel kunnen kopen. In de online winkel euautoonderdelen.nl kunt u een nieuw onderdeel voor uw auto ophalen, en het is veel goedkoper dan volledige reparaties door een vakman te betalen als het probleem een gloeilamp vervangt. Soms is het goedkoper om meerdere onderdelen tegelijk te bestellen bij de volgende reparatie of met kortingen op de website.

2. Zorg voor ruimte en overzicht

Wat voor doel je schuur ook heeft: je zult altijd overzicht nodig hebben. Je kunt overzicht krijgen door extra opbergruimte te creëren. Plaats bijvoorbeeld een aantal inbouwkasten of gebruik (kunststof) bakken om losse spulletjes in te bewaren. Heb je veel gereedschappen waar je direct bij moet komen? Hang ze dan per categorie aan de muur zodat je direct ziet welke tool je nodig hebt en deze in een paar seconden kan pakken.

3. Plaats een werkbank

Gebruik je de schuur om te klussen of hobbyen? Plaats dan een werkbank aan de korte kant van de schuur – het liefste tegen de achterwand zodat je ruimte overhoudt. Pas de werkbank aan aan waar jij deze voor nodig hebt. Moet je bijvoorbeeld veel plaatwerk kunnen zagen dan zul je een grotere werkbank nodig hebben dan wanneer je regelmatig auto onderdelen schoonmaakt. Hang je gereedschap aan een wandbord boven deze werkbank zodat je overal direct bij kunt!

4. Ruimte voor fietsen

Heb je fietsen? Dan is de kans groot dat je deze in de schuur wilt plaatsen. Je kunt deze makkelijk opbergen door ze aan de muur of zelfs aan het plafond te hangen. Je kunt speciale ophangers kopen of een handige haak installeren en op deze manier veel ruimte op het vloeroppervlak besparen!

5. Gebruik het plafond

Naast fietsen kun je ook ander groot materieel zoals bijvoorbeeld ladders of heggenscharen aan het plafond kwijt. Maak een opbergrek en bespaar op deze manier nog meer vloeroppervlak!