Je huis een nieuwe look geven is niets iets wat je even snel doet. Je moet alle spullen een goede plek geven: het moet goed ogen en functioneel zijn. Hoe je dat doet? Hier vind je enkele basistips om van je interieur een succes te maken

Een mooie nieuwe bank

De bank is vaak de eyecatcher van de ruimte omdat het een van de grotere meubels is. Zorg dus dat je goed nadenkt over de plaatsing: gebruik je een flink stuk van de muur? Of hou je het zitgedeelte toch wat subtieler? Je kunt een hoekbank plaatsen als je een groter gezin hebt of regelmatig bezoek ontvangt. Door gebruik te maken van twee losse banken kan je juist erg flexibel zijn met de inrichting. Een hocker kan ook een handige oplossing zijn.

De eethoek

De eethoek is een belangrijk plek in je woonkamer, zorg dus dat je een eettafel hebt waar je voldoende eetruimte hebt en de stoelen hier goed onder passen. Zorg daarbij dat de eetkamerstoelen de goede hoogte hebben, standaard is dit 45 cm. Let hier op als je langer bent. Bedenk ook welk materiaal je wilt hebben voor de stoelen. Met kinderen kan het bijvoorbeeld beter zijn om stoelen te hebben welke niet snel vlekken opnemen.

Praktische kasten

Een kast gebruik je meestal in een ruimte om spullen op te slaan. Zorg er wel voor dat de kast niet teveel ruimte opslokt, dit kan als een flinke ergernis worden ervaren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kast die wat smaller is en hoger. Kijk naar leuke kasten op meubel outlet Weert.

Waar komt de verlichting?

Verlichting is een belangrijk onderdeel in je interieur. Met de juiste verlichting zorg je ervoor dat de belangrijkste meubels goed verlicht worden. Zo is bijvoorbeeld een hanglamp boven de eettafel een goede keuze om een sfeervol geheel te geven, een staande lamp een goede keuze in een leeshoek, en ga zo maar verder. Stel je lampen goed af en koop eventueel nieuwe designs.

Maak er een beeld bij

Natuurlijk heb je niet altijd een volledig beeld wanneer je van plan bent je leefruimtes opnieuw in te richten. Gebruik een ontwerpprogramma om je interieur naar smaak in te richten en makkelijk je keuzes aan te passen.