Een dakkapel is ideaal voor meer licht en meer ruimte op zolder. Vandaar dat veel mensen een dakkapel laten plaatsen. Het laten plaatsen van een dakkapel is geen makkelijke klus. Er komt veel voorbereiding bij kijken. Wil jij ook een dakkapel laten plaatsen, maar weet je niet waar je nou precies op moet letten? Bekijk het dan in dit artikel.

Soort dakkapel

Als je een dakkapel wilt laten plaatsen heb je de keuze tussen drie soorten materialen: een houten dakkapel (vanaf €3.000), een kunststof dakkapel (vanaf €3.750) en een polyester dakkapel (vanaf €4.250). Deze prijzen gelden voor een prefab dakkapel, dat zijn dakkapellen die vooraf gebouwd zijn en binnen één dag op je dak worden geplaatst. Een traditionele dakkapel op maat is doorgaans duurder. Dan heeft u wel meer keuze omtrent de zijwangen en soort materiaal, om maar een paar voorbeelden te noemen. Als je je dakkapel echt wil laten opvallen kies je voor een bijzondere vorm van een dakkapel, denk bijvoorbeeld aan dakkapellen met speciale vormen of volledig glazen dakkapellen. Op het internet vind je al snel veel bijzondere voorbeelden.

De leeftijd van je huis

Vroeger werd er in de bouw veel gebruik gemaakt van asbest. Asbest werd namelijk gezien als een sterk en brandwerend materiaal dat erg geschikt was als bouwmateriaal. Toen bekend werd hoe gevaarlijk asbest is voor de gezondheid, werd het gebruik ervan verboden. Toen het in 1993 verboden werd om asbest te gebruiken, was het helaas al in veel huizen verwerkt. Woon je in een huis dat voor 1993 is gebouwd? Dan is een asbestinventarisatie altijd verplicht bij elke soort verbouwing.  Indien er asbest gevonden wordt bedragen de kosten van asbest saneren per 10 m2 gemiddeld €650. Gelukkig is er bij je gemeente of provincie vaak wel een subsidie voor asbest verwijderen beschikbaar.

Bespaartips voor een dakkapel plaatsen

De makkelijkste manier om te besparen op het laten plaatsen van een dakkapel is het aanvragen van meerdere offertes. Door meerder offertes aan te vragen en deze offertes te vergelijken, vindt je gemakkelijk de specialist met de beste prijs/kwaliteit verhouding. Een andere manier om te besparen is om te kiezen voor een prefab dakkapel. Die zijn over het algemeen namelijk goedkoper. Vraag ook bij je buren na of ze geïnteresseerd zijn in het laten plaatsen van een dakkapel. Door de klussen te combineren bespaar je op de basiskosten, bijvoorbeeld de voorrijkosten.