De juiste verlichting voor in je keuken is van groot belang. Vooral bij de steeds populairdere open leefkeuken is goede verlichting zeer sfeerbepalend. Leuke keukenverlichting is zelfs net zo bepalend als de stijl van de keuken zelf. Maar mooie verlichting in de keuken is er natuurlijk niet alleen voor de sfeer. De werkruimte in de keuken dient ook goed verlicht te zijn. Je wilt natuurlijk wel goed kunnen zien wat je aan het koken bent! Vooral in deze donkere winterdagen is een goede verlichting dan ook van groot belang. Je krijgt hier dan ook enkele tips op keukenverlichting gebied cadeau.

Sfeervolle verlichting voor in je keuken

Dat open woonkeukens steeds populairder worden geeft wel aan dat de keuken meer en meer een plek is waar wordt geleefd. Een sfeervolle keuken nodigt ook automatisch uit om gezellig de dag in door te brengen of na het eten eens lekker met zijn allen na te tafelen. De juiste sfeerverlichting in de keuken speelt hierin een verrassend grote rol. Hoe nu zo’n sfeervolle leuke keukenverlichting te creëren in de keuken? Daar bestaat geen vast recept voor, iedere keuken is uniek! Door middel van spots, al dan niet verstelbaar, boven of juist onder de keukenkastjes te plaatsen zorg je al voor heel veel sfeer. Mocht er een vitrinekast in de keuken aanwezig zijn is het ook heel leuk om deze aan de binnenkant te verlichten. Een mooie sfeervolle lamp boven de eettafel maakt het helemaal af!

Het belang van goede werkverlichting

Het is natuurlijk ook van groot belang dat je goed kan zien wat je in de keuken aan het doen bent, zeker wanneer je aan de slag bent met scherpe messen. Leuke keukenverlichting is fijn, maar prettig werken ook! Werkverlichting in de keuken wordt vooral geplaatst nabij het fornuis en boven het werkblad. Waar daar vroeger standaard een tl-buis werd opgehangen zien we nu steeds vaker een mooie ledstrip. Energiezuinig, dimbaar en eenvoudig te monteren. Zorg voor het ophangen van werklicht in ieder geval te allen tijde dat het licht niet weerkaatst in de ogen. Diffuus licht aanschaffen zou dit probleem kunnen voorkomen.

Tot slot nog even een hele praktische tip over verlichting voor in je keuken; monteer keukenkasten en laden met verlichting die aanspringt bij het openen. Zo grijp je nooit mis wanneer je aan het koken bent!