Stoere boomstamtafels hebben langzaam maar zeker hun intrede in onze interieurs gedaan. En deze trend zet zich gestaag door. Hout wordt volop in huis gehaald om de woning gezellig te maken. Niet alleen in landelijke en vintage, maar ook in moderne, Scandinavische en industriële woningen staan stoere boomstamtafels te pronken. Maar waar komt deze liefde voor stoere boomstamtafels vandaan? En hoe gaat dit verder in de nabije toekomst? In dit artikel besteden we extra aandacht aan deze prachtige en aparte tafels. Laat je inspireren.

Waarom kiezen voor een tafel uit boomstam?

Het tafelblad van een boomstamtafel is inderdaad een grof stuk boomstam. Je ziet er duidelijk de natuurlijke groei van de boom in. Noesten en nerven geven het schitterende karakter aan je tafel. Bij een boomstamtafel ben je er altijd zeker van dat je een uniek stuk hebt. Een andere reden om te kiezen voor dit type van tafels is dat ze bij alle stijlen passen. Moest je op een bepaald moment in je leven van interieurstijl veranderen, dan gaat je boomstamtafel gewoon mee. Uiteraard is de degelijkheid van een boomstamtafel een niet te onderschatten reden voor je keuze. Deze tafels zijn gewoon onverslijtbaar. Het gaat zelfs nog een stap verder: hoe meer je een boomstamtafel gebruikt, hoe mooier ze wordt. Krassen of kleine beschadigingen kun je makkelijk zelf herstellen of ze geven gewoon extra charme aan je tafel.

De trend binnen de trend?

Het blad van een boomstamtafel is vervaardigd uit één groot deel uit een boomstam. De trend binnen deze trend is om de zijkanten van het blad niet recht te zagen, maar de schors er nog aan te laten. Dit geeft een nog stoerder, nog robuuster uiterlijk aan de tafel. Combineer je dit met een ruw metalen onderstel, dan is het plaatje helemaal af. En daar zit nu juist het karakter van de boomstamtafel: het is gewoon een basic ruwe tafel. Vroeger maakten mensen hun tafels zelf. Ze namen wat planken, wat balken als onderstel en ze hadden een tafel. In werkhuizen werden dikke planken op ijzeren constructies gelegd om een tafel te hebben. Dit is precies de sfeer die we met boomstamtafels willen creëren. Ze mogen er gerust asymmetrisch uitzien, alsof we ze zelf gemaakt hebben.