1. Zelf aan de slag gaan

Bij een verbouwing zit het grootste gedeelte van de kosten vooral in het arbeidsloon. Ervaren professionals doen hun werk natuurlijk niet gratis, maar ze zijn lang niet voor iedere verbouwing nodig. Beschik je zelf over twee rechterhanden? Ga dan gewoon lekker zelf aan de slag met de hamer, boor en schuurmachine!

2. Internet helpt je verbouwen

Wil je zelf gaan verbouwen, dan kun je eigenlijk niet zonder internet. Hier zijn niet alleen veel informatieve teksten te vinden, maar ook super handige tutorials. In een kort filmpje leer je direct hoe je een bepaalde klus moet uitvoeren.

3. Meerdere offertes aanvragen

Kies je ervoor om toch een vakman in te schakelen voor je verbouwing? Vraag dan altijd bij diverse bedrijven een offerte aan, specifiek voor jouw klus. Bespreek ook altijd wat de mogelijkheden zijn om het benodigde bouwmateriaal zelf te kopen. Vaak levert ook dit een aanzienlijke besparing op.

4. Combineren

Je kunt er ook voor kiezen om een gedeelte zelf uit te voeren en de ervaren klussers alleen voor het lastigste deel in te schakelen. Vraag hierbij zeker om referenties en betaal het bouwbedrijf per afgeronde klus.

5. Investeer in goed gereedschap

Als je gaat verbouwen heb je goed gereedschap nodig, zoals een schuurmachine, zaag en waterpas. Voor sommige dingen kun je terecht bij goedkope outletwinkels. Wil je echter verzekerd zijn van degelijk spul waar je lang mee vooruit kunt? Kies dan voor een kwaliteitsaanbieder, zoals bijvoorbeeld Gereedschapcentrum.nl.

6. Mooie materialen

Naast goede machines heb je ook betrouwbare bouwmaterialen nodig. Die hoeven lang niet altijd nieuw te zijn. Hergebruik je eigen materialen of kijk eens in een kringloopwinkel voor de meest prachtige materialen.

7. Let op aanbiedingen

In de bouwmarkt loop je regelmatig tegen forse kortingen aan. Hou de aanbiedingen dus scherp in de gaten, zodat je nooit teveel betaalt.

8. Honderden euro’s besparen op je nieuwe badkamer of keuken

Ga je je keuken of badkamer verbouwen? Let ook dan op de beste acties. Zo kun je bij grote woonwarenhuizen soms hoge kortingen krijgen op volledige keukens of sanitaire ruimtes.

9. Niet meer uitgeven dan verantwoord

Door de flinke kortingen kun je verleidt worden om buiten je budget te gaan verbouwen. We raden je echter aan om alleen dat geld uit te geven dat je ook daadwerkelijk kunt missen.

10. Vind online een goede klusser

Toch geen zin om zelf te verbouwen? Huur dan die vakman in om het werk voor je te doen. Op sites als Werkspot kom je gemakkelijk in contact met beste klussers uit jouw regio.