Met het opnieuw inrichten van je kamers waarbij je een nieuwe stijl doorvoert is het van groot belang dat je de juiste kleuren combineert voor een mooie uitstraling. De vloer speelt daarbij een belangrijke rol.

Industrieel

Wanneer je de richting van industrieel gaat, dan haal je allerlei mooie, robuuste kasten in huis waarbij veel meubels gemaakt zijn van hout en metaal. Hierdoor heb je meestal een donkere uitstraling. Voor een mooi contrast kan je hierbij een wat lichtere vloer toepassen. Wil je echt de industriële kant opgaan dan kan je ook een donkere vloer plaatsen, echter heeft dit wel als effect dat je gehele interieur wat kleiner oogt. Het beste kan je enkele prachtige voorbeelden bekijken en hier je inspiratie opdoen.

Modern

Een modern interieur kenmerkt zich door strakke vormen en kleuren. Met name de combinatie van zwart en wit komt vaak hier voor. Het is dan ook geen verrassing dat je de vloer hier de tegenpool laat zijn van de geplaatste meubels: met zwarte meubels gebruik je het liefst een lichte of witte vloer, met witte/lichte meubels gebruik je een donkere vloer. Hierdoor krijg je een sterk contrast en zullen de meubels extra opvallen. Dit zijn overigens niet de enige opties: je kunt andere kleuren goed combineren, zolang het maar een moderne uitstraling heeft.

Landelijk

Een landelijke uitstraling geeft een zeer uitnodigende en warme feer in je interieur. Hierbij komen vooral houten meubels voor in een authentieke uitstraling met prachtige details. Houten vloeren zijn hier vaak ook de eyecatcher. Hierbij kan je kiezen tussen een massieve vloer of laminaat/parket. Wil je graag vloerverwarming, dan kan je het beste een vloer nemen die de afgegeven warmte goed doorlaat zoals een PVC vloer. Deze zijn makkelijker te onderhouden en hebben ook een mooie uitstraling. Houd er altijd rekening mee dat donker hout de ruimte kleiner maakt. Weeg dit af bij je keuzes. Je kunt ook kiezen voor een landelijke uitstraling door middel van een lichte stenen vloer. Zo heb je een originele look en een sterke ondergrond.

Vintage

Met een vintage interieur ga je terug naar kenmerken van tientallen jaren terug. Qua vloer kan je diverse richtingen op: je kunt een authentieke uitstraling geven met houten vloeren zoals bij een landelijke interieur of juist een soide donkere vloer zoals bij industriële interieurs. Ook ken je denken aan vloeren met typische kleuren / patronen van vroeger. Doe je inspiratie op voor een nieuwe coole look door het assortiment laminaat van Parket Direct te bekijken.