Zaagsel wordt maar al te vaak gezien als een afvalproduct waar we niets mee zijn – maar het tegendeel is bewezen. Er zijn heel wat verschillende manieren waarop zaagsel en houtvezels of pellets gebruikt kunnen worden voor particuliere én zakelijke doeleinden, zoals brandstof.

Het mag vreemd klinken, maar zaagsel vormt een van de meest milieuvriendelijke vormen van brandstof die er zijn. DeLangeBV beseft dat maar al te goed, en wil je dan ook een uitgebreid gamma aan houtvezels van verschillende soorten aanbieden. Wat zijn nu de voordelen van zo’n pellets en zaagsel?

Waarom je moet kiezen voor zaagsel als brandstof

Zaagsel is niet meer dan de resten hout bij het bewerken van houten planken of andere grote elementen. Het is dus een afvalproduct dat bij het zagen en bewerken van hout hoe dan ook overblijft. Maar dat wil niet zeggen dat het nergens voor gebruikt kan worden! Onderstaand overzicht maakt duidelijk waarom je voor zaagsel of pellets zou moeten kiezen als brandstof voor je woning of bedrijf:

1. Zaagsel is recycleerbaar

Eerst en vooral zijn pellets erg gemakkelijk te recycleren. Het zaagsel wordt gewoon samengeperst of in zijn originele vorm opnieuw gebruikt, waardoor er dus geen tijd en geld voor nodig zijn om het als brandstof te kunnen gebruiken. Een duurzame en milieuvriendelijke investering dus!

2. Zaagsel is goedkoop

Een andere goede reden om voor zaagsel te kiezen als brandstof, is omdat het erg goedkoop is. Het gaat immers om niet meer dan gewoon restjes hout – en dat komt natuurlijk tegen een veel lagere prijs dan andere, minder vanzelfsprekende brandstoffen als olie en gas. Als je je portemonnee dus een plezier wil doen, dan is zaagsel perfect!

3. Ook andere toepassingen mogelijk

Ten slotte kan je met zaagsel meer doen dan gewoon je woning of bedrijfspand opwarmen. Het is ook mogelijk om er andere dingen mee te bereiken – zoals bodembedekking op boerderijen of isolatie in stallen. Zaagsel is kortom een multifunctionele materiaal dat haast niets kost, erg gemakkelijk te gebruiken is en daarbij ook nog eens milieuvriendelijk is.

Houtvezel van DeLangeBV.nl als basis voor een duurzame toekomst

Wil je je woning of bedrijfspand voorzien van een energiebron die op alle vlakken aan je verwachtingen voldoet? Dan is houtvezel van delangebv.nl een must-have. DeLangeBV wil dat ook jij kan profiteren van de voordelen van kwalitatief zaagsel, en heeft dan ook een uitgebreid aanbod in petto voor zowel particuliere als zakelijke doeleinden!