Toe aan nieuwe kozijnen? Het kopen van nieuwe kozijnen is misschien niet het leukste klusje ter wereld, maar wel een hele belangrijke. Kozijnen zijn van essentieel belang voor de uitstraling en de waarde van de woning. Daarnaast zijn ze ook van belang voor de hoogte van de energierekening. Daarom is het goed om goed je tijd te nemen bij het kiezen van de juiste kozijnen. Maar waar let je op? We zetten 3 tips voor je op een rijtje.

1.      Materiaalkeuze

Allereerst is het belangrijk om te kiezen uit de drie meest voorkomende materiaalsoorten, namelijk: kunststof kozijnen, houten kozijnen of aluminium kozijnen. Er is eigenlijk geen goed of fout. Elk materiaal beschikt over eigen specifieke kenmerken en voor- en nadelen. Welk materiaal de beste keuze is, hangt dus van heel veel verschillende factoren af. Hierbij speelt met name jouw eigen voorkeur een grote rol. Wat vind jij belangrijk?

Kom je er niet uit en zal geld een doorslaggevende factor zijn? Vraag dan gratis een offerte op en bespreek de opties met enkele aanbieders. Zo krijg je meer inzicht in de kenmerken en prijzen van de verschillende materialen en kan je een weloverwogen beslissing maken. 

2.      Weet bij wie je de kozijnen koopt

Er zijn tegenwoordig heel wat aanbieders die kozijnen verkopen en plaatsen. Ze gaan echter zeker niet allemaal hetzelfde te werk. Ook op het gebied van kwaliteit valt er soms nog veel te halen. Daarom is het belangrijk dat je weet bij wie je het kozijn koopt. Wees er zeker van dat de kwaliteit van het kozijn straks geheel naar wens zal zijn. Dat je met vragen bij de aanbieder terecht kan en dat de service goed zal zijn. Natuurlijk kan je dit nooit met zekerheid zeggen als je nooit contact hebt gehad met deze mensen, maar je kunt het jezelf wel makkelijker maken door uitvoerig de reviews online te lezen. Zo weet je precies bij wie je de kozijnen koopt en wat je mogelijk kunt verwachten.

3.      Besparingsmogelijkheden

In de huidige tijd doen we er natuurlijk alles aan om te besparen. Door de inflatie is niet alleen alles duurder geworden, maar ook voor de energierekening zijn we de komende tijd erg bang geworden. Daarom is het goed om te weten dat er ook veel valt te besparen door de juiste keuzes te maken op het gebied van kozijnen:

  •          Kies je voor kunststof kozijnen? Dan hoef je veel minder onderhoud te verrichten. Zo bespaar je op verf en ander materiaal om het kozijn mooi te houden. Om over de eventuele arbeidskosten nog maar te zwijgen. Daarnaast werkt kunststof goed isolerend, waardoor er minder gestookt hoeft te worden gedurende de winters. Dat merk je weer aan de energierekening.
  •          Laat je goed informeren over het juiste profiel én glas. Zo weet je zeker dat je alles uit de isolatie van je kozijnen haalt. Alleen met de juiste combinatie kan de isolatie van je woning namelijk worden geoptimaliseerd. Een vakman kan je hier meer over vertellen.