Er bestaan tegenwoordig veel snufjes waardoor jij het de inbrekers zo lastig mogelijk kan maken als jij niet thuis bent. Denk aan elektrische sloten, camera’s of een alarmsysteem. Maar waarom horen automatische gordijnen automatische gordijnen in dit rijtje thuis hoor ik je al denken. Dat en meer wordt duidelijk na het lezen van dit artikel.

Automatische gordijnen zijn nu alweer een tijdje op de markt. Deze gordijnen zijn tegenwoordig echter zo slim dat jij met een veilig gevoel op vakantie kan. Maar hoe werkt dit dan? Slimme raamdecoratie heeft namelijk verschillende manieren waarop je diefstal kan voorkomen. Je kan namelijk overal met een internetverbinding je raamdecoratie bedienen maar dit kan ook via een automatisch schema. Ook zijn er verduisterende gordijnen die voorkomen dat er mensen naar binnen kunnen kijken.

Automatisch tijdsschema

Ben je lekker op vakantie maar wil je doen laten lijken alsof je gewoon nog thuis bent? Geen probleem! Je kan nu namelijk je gordijnen of andere raamdecoratie laten draaien op een automatisch tijdschema. Dit werkt als volgt… Je koppelt eenvoudig je raambekleding met je HomeKit. Hier geef je vervolgens al je voorkeuren door. Wil jij om 8 uur wakker worden van de zon in je gezicht? Stel dit dan in op de app! En in de avond gaat de raamdecoratie ook automatisch naar beneden. Inbrekers denken dat er iemand thuis om de raamdecoratie omhoog en omlaag te doen maar niks is minder waar.

Verduisterende raamdecoratie

Ben je erg gesteld op je privacy en wil je niet dat iedereen zomaar naar binnen kan kijken? Begrijpelijk! Kies dan voor verduisterende raamdecoratie. Verduisterende raamdecoratie zorgt er namelijk voor dat niemand zomaar naar binnen kan kijken. Dit is ook fijn voor als je op vakantie bent! Maar het is ook fijn voor in de slaapkamer bijvoorbeeld. Zo kan jij genieten van je optimale nachtrust.

Overal bedienbaar

Automatische raamdecoratie zijn niet alleen te bedienen vanaf je bank in de woonkamer. Overal met een werkende internetverbinding kan jij de raamdecoratie bedienen. Zo kan je dus bijvoorbeeld onderweg naar je werk je gordijnen sluiten zodat er niemand naar binnen kan kijken. Maar je kan ook voor je kinderen die nog thuis zijn de gordijnen weer opendoen. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden met elektrische raamdecoratie

Wil jij ook graag veilig op vakantie kunnen? Overweeg dan om slimme rolgordijnen aan je interieur toe te voegen!