De keuken is een belangrijk onderdeel van het huis met veel elektronische apparaten waar je van afhankelijk bent. Ieder apparaat kan helaas kapotgaan. Daar zit niemand op te wachten, want naast het ongemak komen er ook kosten bij kijken om weer een werken apparaat te krijgen. Maar heb je al eens overwogen om zelf je apparaten te repareren? We bespreken drie keukenapparaten waarbij dat zeker tot de mogelijkheden behoort.

Koffiezetapparaat

Je koffiezetapparaat is dan misschien geen totaal onmisbaar apparaat in huis, als er een probleem mee is waardoor je hem niet meer naar wens kunt gebruiken, kan dat wel erg vervelend zijn. Een lekkere kop koffie hoort immers bij het ‘thuis zijn’. Afhankelijk van hoe duur en geavanceerd het apparaat is, zijn we dan geneigd om een nieuw apparaat aan te schaffen of om een monteur te laten komen om het apparaat te repareren. Maar je kunt meer zelf oplossen dan je denkt, namelijk door zelf de benodigde koffiezetapparaat onderdelen te bestellen om de kapotte onderdelen te vervangen. Je kunt meer zelf dan je denkt, en zo kun je flink wat geld besparen.

Vaatwasser

Je vaatwasser staat vaak bijna dagelijks te draaien. Daardoor krijgt hij veel te verduren. Je wilt hem natuurlijk niet moet missen omdat hij kapot is, want je vaatwasser bespaar je naast tijd ook een overvol aanrecht met vuile vaat. Wanneer er dan toch een probleem is, is het voor velen terug naar met de hand afwassen en een dure monteur bellen, of misschien zelfs een nieuwe afwasmachine kopen. In veel gevallen kun je een vaatwasser echter relatief eenvoudig en vooral ook goedkoop zelf repareren. Het is immers ook niet altijd een mechanisch onderdeel te zijn waar een probleem mee is, er kan ook een eenvoudig vervangbaar onderdeel kapotgaan. Daarom is het fijn dat je online vaatwasser onderdelen voor populaire merken vaatwassers kunt bestellen om zelf goedkoop je eigen vaatwasser te repareren.

keuken apparaten

Afzuigkap

Als je staat te koken, wil je graag dat je afzuigkap naar behoren werkt. Dat wil zeggen dat de dampen die uit je pannen komen afgevoerd worden en niet je huis blauw zetten, en dat de lampjes boven je kookplaat of fornuis werken. Het is heel vervelend als dat niet het geval is omdat er iets kapot is in je afzuigkap. Maar het is een relatief eenvoudig apparaat waar je bepaalde reparaties ook prima zelf aan kunt doen omdat het probleem snel en eenvoudig op te lossen. Ook het onderhoud om te voorkomen dat er onderdelen kapotgaan kun je zelf uitvoeren met de juiste materialen.

Ga dus niet bij de pakken neerzitten wanneer er een probleem is met een apparaat in je keuken, maar kijk wat je zelf kunt doen om dat zo snel en zo goedkoop mogelijk op te lossen. We kunnen immers veel meer zelf dan we vaak denken!