Uitstekende vooruitzichten in de bouw 

Als jij iemand bent met zogenaamde ‘gouden handjes’ en je interesses liggen in alles wat met bouwen te maken heeft, dan zit je nu en in de toekomst niet om werk verlegen. Sinds een aantal jaren is de bouwsector behoorlijk in beweging. Enige uitdagingen in het vak zijn dan misschien de stikstofcrisis, de Pfas problematiek en de geluidsnormen. Maar over het algemeen zijn de vooruitzichten uitstekend. Er is sprake van een hoge woningnood in Nederland en de vraag naar betaalbare huizen zal alleen maar toenemen. En wat dacht je van allerlei renovatieprojecten of onderhoud dat gedaan wordt en als de economie weer aantrekt de vele verbouwaanvragen bij diverse aannemers. Vanwege de energiecrisis willen steeds meer Nederlanders hun woning geïsoleerd hebben en die verduurzaming zal alleen maar meer de standaard worden. Hiermee samenhangend is het circulair bouwen een relatief nieuwe tak van sport binnen de bouw. 

Vooralsnog weinig ‘concurrentie’ 

De vergijzing van de samenleving speelt ook een duidelijke rol. Veel oudere bouwprofessionals zijn aan het genieten van hun welverdiende pensioen en instroom vanuit de onderkant is er niet echt meer. De bouwcrisis van enkele jaren geleden is daar ook debet aan. Veel professionals hebben toen de bouwwereld vaarwel gezegd en hebben zich laten omscholen. De bouwvergunningverlening stond door de stikstofcrisis onder druk. Waarom? Maatregelen ter verkleining van de stikstofafzetting in de bodem moesten met resultaat kunnen worden ingezet. Inmiddels is de vergunningverlening weer van start gegaan en de bouwproductie is hierdoor sterk opgeveerd. De spoeling onder bekwame vakmensen is dun op het moment, dus hier sla jij je slag. Het aanbod aan bouw vacatures, te vinden via Centerpoint, geven je overzicht en een duidelijk inzicht.

Dikke boterham 

Volop kansen voor iemand zoals jij met je twee rechterhanden. Je kunt natuurlijk direct op diverse vacaturesites gaan zoeken en schieten met hagel in de hoop dat je iets raakt. Maar als je het direct goed wilt doen dan zoek je gericht naar specifieke bouw vacatures, die precies voldoen aan het door jouw geschetste plaatje van een droombaan. Want bedrijven zitten te springen om vaklui zoals jij. Je hebt dus volop keus. Het is voor vakmensen vandaag de dag dé kans op een dik belegde boterham en dat zal alleen maar meer worden. Maar omdat solliciteren naar een nieuwe baan misschien niet een van je sterkste punten is, wordt je daar bij geholpen.

Centerpoint adviseert, selecteert en detacheert 

De consultants van Centerpoint begrijpen dat je selectief en zelfbewust bent in je marktoriëntatie. Op jou is maatwerk van toepassing en dat begrijpen deze specialisten maar al te goed. Samen verkennen jullie jouw mogelijkheden en je wensen voor de toekomst. Tal van gedetailleerde vacatures zijn er bij hen te vinden zodat je alvast een selectie kunt maken. Of je nou van het MBO komt, het HBO hebt doorlopen of langer hebt gestudeerd aan de TU bouw- en civiele techniek, je bent van harte welkom om je kansen in de markt te verkennen.