Sikkens is al jarenlang een van de meest gebruikte verf- en lak merken in Nederland. Niet alleen professionals gebruiken graag dit merk, maar door de gunstige prijs/kwaliteit verhouding hebben ook veel particulieren het merk ontdekt. Het merk heeft zowel producten voor binnen als voor buiten, waardoor je met Sikkens elk meubeilair of plank kunt beschermen en mooier maken. Omdat niet iedereen altijd weet welke Sikkens verf het best geschikt is voor welke klus, behandelen we hieronder de meest populair verven van het merk. Sikkens verf kopen bij Colorstore hoeft dan niets meer voor te stellen.

Sikkens Rubbol EPS Hoogglans buitenlak

Dit is een buitenlak met een erg hoge glansgraad. Voor buiten is dit een vochtregulerende lak, waardoor de ondergrond niet helemaal vocht vrij hoeft te zijn. Niet voor niets dat deze Sikkens verf veel wordt gebruikt voor het verven van kozijnen, boeiboorden en bijvoorbeeld tuinhout. Vochtregulerend wil zeggen dat de verf een open structuur heeft, waardoor er geen vocht in het hout trekken, maar het vocht kan er wel uit. Hierdoor kan het hout als het ware ‘ademen’ en gaat deze Sikkens buitenlak niet bladderen. Het is goed om te weten dat vochtregulerende producten minder duurzaam zijn dan de meeste andere buitenverven. Dat betekent dat je sneller een nieuwe onderhoudslaag moet aanbrengen, vaak al na zo’n 3 tot 4 jaar. Als je er op tijd bij bent, hoeft dit niet veel tijd te kosten. Schuren, ontvetten en een nieuwe laag aanbrengen. Controleer dus regelmatig de staat van het schilderwerk. 

Sikkens Rubbol AZ

Sikkens Rubbol AZ is een universele hoogglans buitenlak, waar zowel vakschilders als doe-het-zelvers graag gebruik van maken. De verf staat bekend om de goede dekking en de uitstekende vloei. Die twee eigenschappen maken het een prettig product om mee te werken. Het voordeel van Sikkens Rubbol AZ is dat deze zowel buiten als binnen gebruikt kan worden op al het houtwerk, zoals deuren en kozijnen. Mede door de mooie hoogglans afwerking, heeft deze buitenlak een onderhoudstermijn van maar liefst 5 tot 6 jaar. Dit alles maakt van Rubbol AZ een prima product dat vooral lekker verwerkt voor klussers die niet dagelijks lak in handen hebben. De Sikkens Rubbol AZ buitenlak is na 2 uur stofdroog en na 18 uur weer te overschilderen. Ideaal als je twee lagen wilt aanbrengen, om optimaal te profiteren van de dekkracht van het product. 

Sikkens Rubbol SB

Deze lak is op de markt gekomen als professioneel alternatief voor de Rubbol AZ. Professionele schilders zochten een lak voor buiten die duurzaam is en zich daarmee onderscheidt en goed tegen de elementen kan. Deze Sikkens buitenlak is dus een hele goede keuze als je voor duurzaamheid en kleur- en glansbehoud gaat. Het nadeel van Sikkens Rubbol SB is dat de lak wat lastiger te verwerken is. Deze Sikkens lak voor buiten heeft namelijk een dikke en stroperige structuur. Vandaar dat dit een laksoort is die met name door lak professionals gebruikt wordt. Als je niet vaak verft of lakt, kun je beter de Rubbol AZ pakken.