Wanneer je kiest voor een douchebak dan kan dit een belangrijk onderdeel zijn van de badkamer. Het heeft namelijk de belangrijke functie om het water af te voeren in de douche. Daarnaast zorgt het ervoor dat het water niet de badkamer instroomt. Maar wat steeds belangrijker wordt is de stijl van de badkamer onderdelen en dus ook van de douchebak. Alles moet perfect op elkaar aansluiten.

Je hebt twee keuzes wanneer je kiest voor een douchebak. Ga je voor een inbouw douchebak of een opbouw douchebak. Een opbouw douchebak wordt op de vloer geplaatst. Deze douchebak zien we het vaakst terug in de Nederlandse badkamer. Een inbouw douchebak wordt verwerkt in de vloer. Om jou te helpen bij de juiste keuze geef ik je wat tips in deze blog.

Douchebak materiaal

Kijkend naar het materiaal voor de douchebak is er veel keuze. De meest gekozen materiaal is acryl. Dit materiaal heeft diverse voordelen. Zo heeft het van natuur een antislip laag. Tijdens het douchen voelt het heerlijk warm aan. Acryl is erg sterk en gaat lekker lang mee. Het materiaal is wel krasgevoelig en na een aantal jaar is het nieuwe er wel van af. Dan wordt alles wat doffer. Toch is dit materiaal een hele goede keuze.

Materialen zoals staal en keramiek zijn alternatieven. Beide materialen zijn erg sterk en minder krasgevoelig. Tijdens het douchen voelen ze koud aan.

Douchebak afmetingen

De eerste keuze die men vaak maakt is de gewenste afmeting van de douchebak. Dit is natuurlijk erg belangrijk want het moet wel passen. Dit is dan ook afhankelijk van de badkamer en de hoeveel ruimte die beschikbaar is. Ik kan je hier dan ook niet bij helpen behalve dat er populaire maten zijn. De volgende maten zijn populair:

Naast deze vierkante vormen zijn er ook rechthoekige vormen. Wanneer je badkamer zich daar beter voor leent, ga daar dan voor. Neem eens een kijkje bij Maxaro voor de juiste douchebak.

Functionele douchebak

Stijl en looks is leuk maar de douchebak moet natuurlijk wel functioneel zijn. Het is belangrijk dat op een juiste manier het water wegloopt. Hiervoor is voldoende afschot noodzakelijk. Zorg ervoor dat dit mogelijk is in jouw badkamer. Je vraagt je vast af wat dit precies is en hoe je dat bepaald. Vraag hiernaar wanneer je een nieuwe douchebak gaat kopen.