Compressors zijn apparaten die voor diverse toepassingen worden gebruikt. Compressors worden niet altijd op de juiste wijze gebruikt. Toch is dit wel nodig om het gewenste resultaat te kunnen behalen. Waar kom je de compressor in het dagelijks leven tegen en hoe je het apparaat nu het beste gebruiken? Je kunt er in dit artikel alles over lezen.

Wat is een compressor?

Een compressor is er om lucht te comprimeren of samen te persen. In feite produceert een compressor luchtdruk. Hiervoor wordt lucht aangezogen uit de omgeving. De lucht wordt in de compressor omgezet tot een bepaalde druk, waardoor deze luchtdruk hoger wordt dan in de omgeving. Daardoor wordt het eenvoudiger om bepaalde werkzaamheden uit te voeren. Het is een apparaat dat veelvuldig wordt gebruikt voor talloze werkzaamheden.

De toepassing van een compressor

Een compressor kom je in verschillende toepassingen tegen. Zo wordt de compressor niet alleen in vrachtwagens, jachten en servicebussen gebruikt, maar je komt het apparaat ook tegen in lucht geveerde stoelen en bij het oppompen of opblazen van banden. Kortom, het is een onmisbaar hulpmiddel voor diverse toepassingen.

Hoe kun je een compressor het beste gebruiken?

Als je een compressor gaat gebruiken, is het belangrijk dat je dit doet in een stofvrije en geventileerde omgeving. Uiteraard dienen er ook geen agressieve of explosieve dampen in de ruimte aanwezig te zijn. De lucht die de compressor aanzuigt, dient zo schoon mogelijk te zijn. Regelmatig de condens aftappen wordt nog weleens vergeten, maar is eveneens van groot belang.

Tips bij de aankoop van een compressor

Als je op zoek bent naar een goede compressor, is het belangrijk dat je op een aantal zaken let. Zo dient er een aan/uit schakelaar aanwezig te zijn, net als een tweetal manometers en overdrukbeveiliging. Verder is een drukregelaar van belang, naast de thermische beveiliging en een EURO snelkoppeling.

Koop een nieuwe compressor online bij MATTECH

Ben je op zoek naar een nieuwe of andere compressor? Bekijk dan het aanbod compressoren bij MATTECH. Hier heb je de keuze uit een veelzijdig aanbod van compressoren die je voor het uitvoeren van verschillende werkzaamheden kunt gebruiken. Een compressor die je veelvuldig tegenkomt is bijvoorbeeld de 12v compressor. Ze zijn uitstekend geschikt voor continue en langdurig gebruik.