Het is ook jou niet ontgaan dat klimaatverandering een steeds prominentere plaats krijgt op de internationale politieke agenda. Bijna dagelijks lees je in de krant over de desastreuze gevolgen die dit met zich meebrengt. Koraalriffen die massaal afsterven, ijsplaten die onverhoopt afbreken en dichter bij huis de hittegolven die steeds frequenter worden de aanhoudende droogte die Nederland al een aantal jaren parten speelt. 

Zodoende dat ook jij je steeds bewuster wordt van hoe jouw manier van leven een invloed heeft op de wereld om je heen. Je bent verstandiger gaan winkelen. Je neemt zelf je eigen boodschappentas mee, kiest voor blokken shampoo in plaats van de voorheen gebruikelijke flessen en probeert zo min mogelijk verpakkingsmaterialen te gebruiken als je in de supermarkt staat. 

Je kunt op heel veel verschillende manieren duurzamer gaan leven

Ook thuis ben je gaan opletten hoe je duurzamer kunt gaan leven. Zo heb je vrijwel alle lampen in huis vervangen door LED verlichting met LED dimmers, hetgeen een stuk zuiniger is en je wel tot 60% kan helpen besparen op je energierekening. Je hebt er daarnaast voor gekozen om een zuinige douchekop te installeren in de badkamer en je probeert zoveel mogelijk je papier, plastic en glas te recyclen om jouw afvalproductie tot een minimum te beperken. Je trekt onnodige apparaten uit het stopcontact en zelfs de lader van je telefoon wordt systematisch verwerkt zodra je batterij tot 100% is opgeladen.

De volgende logische stap is om van energieleverancier te wijzigen. Het is tegenwoordig heel gemakkelijk om de voor jouw meest geschikte leverancier te kiezen die jou kan garanderen dat stroom en gas op duurzame wijze is geproduceerd.  Er zijn verschillende mogelijkheden waarbij je gebruik kunt maken van groene energie opgewekt in Nederland waarbij je ook nog kunt bijdragen aan nieuwe duurzame projecten. 

Kies voor elektriciteit die op groene wijze wordt geproduceerd

Groene energie in Nederland wordt opgewekt uit wind- en zonne-energie. Door middel van een samenwerking met verschillende projecten die zijn opgezet en worden uitgevoerd door onder meer projectontwikkelaars, zonnecollectieven en meerdere coöperaties, wordt stroom afgenomen, die is afkomstig is van verschillende duurzame projecten. 

Maar ook voor duurzame levering van jouw gasvoorziening kun je op zoek gaan naar een groene leverancier. In speciale locaties voor biogasproductie, worden door gft-afval en andere materialen door bacteriën omgezet in biogas. Dit proces kan in tegenstelling tot de winning van aardgas, eindeloos herhaald worden, en is daarom een stuk duurzamer. 

Overstappen op een andere energieleverancier is makkelijker dan ooit. Als de verschillende voordelen  van groene energie je interessant lijken, is dat zo geregeld!