Het dimmen van ledverlichting geeft diverse voordelen, maar je kunt je ledverlichting niet zomaar op elk type dimmer aansluiten. Ook zijn niet alle ledlampen dimbaar. Om een led dimmer te kunnen gebruiken, is het zaak dat de ledlampen die je wilt dimmen, dimbaar zijn. Dit staat specifiek op de verpakking of in de productomschrijving van de lamp vermeld. Heb je ledlampen die geschikt zijn om gedimd te worden, dan is er de keuze uit de faseaansnijding- en faseafsnijdingtechniek. Welke techniek in jouw situatie het best werkt, is afhankelijk van de driver die in een dimbare ledlamp aanwezig is. Led dimmers van Leddirect.nl maken van beide technieken gebruik, zodat er zeker een geschikte dimmer voor jouw ledverlichting te vinden is. Welke voordelen biedt het dimmen van ledlampen nu eigenlijk?

Minder stroomverbruik, dus lagere kosten

Dit is zowel een interessant voordeel voor het milieu als voor je financiën. Wanneer je je ledverlichting dimt, wordt er minder stroom verbruikt. Dit zal je uiteindelijk terugzien op je energienota. Ook wordt het milieu minder belast, wanneer je minder energie gebruikt. Je bent dus duurzaam bezig én je spaart geld uit.

Creëer je eigen sfeer

Door gebruik te maken van een led dimmer, kun je de sterke van het licht aanpassen aan de activiteiten die je uitvoert. Zo zal je bij een romantisch etentje met je partner minder licht wensen dan bij het op orde brengen van je administratie. Je kunt zelf de sfeer bepalen door de gewenste lichtsterkte in te stellen.

De levensduur van je lampen wordt verlengd

Door op de juiste manier je led dimmer te gebruiken, kun je de levensduur van je lampen verlengen. Doordat er minder stroom wordt verbruikt, zal de lamp niet zo snel verhitten als deze dat bij continue volledige lichtsterkte zou doen. De componenten die in de lamp aanwezig zijn, hebben minder te lijden en zullen daardoor niet zo snel beschadigen. Hierdoor gaat je ledverlichting doorgaans langer mee.

Een relatief lage warmteontwikkeling

Ledlampen in combinatie met een dimmer zullen minder warmte ontwikkelen. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld kinderen in huis hebt en de verlichting wat lager is bevestigd. Je kunt de lamp aanraken zonder je te branden. Ook neemt de kans op brandschade aanzienlijk af en zal er niet of nauwelijks sprake zijn van verkleuringen op materiaal dat zich nabij de ledlampen bevindt.

Overgaan op ledlampen met een led dimmer is het overwegen waard

Het dimmen van ledverlichting biedt voordelen op verschillende fronten. Van het creëren tot een passende sfeer tot het verlagen van het risico op brandschade. Wanneer je overweegt om over te gaan op dimbare ledlampen in combinatie met een led dimmer, bekijk dan de mogelijkheden eens. Zo zijn er onder meer led dimmers die van 0% tot 100% kunnen dimmen, dimmers die werken op afstandsbediening en led dimmers die diverse lichtgroepen afzonderlijk van elkaar kunnen dimmen. Zo is er voor elk huishouden wel een geschikte dimmer te vinden.