De schuur mag meer zijn dan alleen een plek om fietsen en brommers te stallen. Je kunt hier heel goed een eigen werkplaats van maken. Hoe je dit praktisch doet? Dat lees je hier verder.

Een handige indeling

Niet elke schuur is even groot. Bedenk van tevoren hoe een werkplaats logisch kan worden opgezet in jouw schuur. Wellicht kan je een sterke tafel neerzetten waar je lekker kunt klussen. Wanneer je minder plek hebt, kan je er ook voor kiezen om een inklapbare tafel te plaatsen. Zorg dat je in ieder geval genoeg beweegruimte houdt. Je kunt er ook voor kiezen om bepaalde klussen buiten de schuur te doen als het niet past.

Veelgebruikte apparaten

Kijk goed naar welke apparaten vaak door jou zullen worden gebruikt. Hou je bijvoorbeeld veel van houtbewerking? Dan doe je er goed aan om de juiste boor- en zaagmachines te kopen waar je mee aan de slag kunt. Machines die je sporadisch zult gebruiken kan je beter bij een bouwmarkt huren. Zo bespaar je ruimte en ook geld. Je kunt uiteraard ook machines lenen van familie en vrienden.

Maak gebruik van goede verlichting

Je kunt niet werken in een ruimte die slecht is verlicht. In een schuur zit vaak geen raam en is het snel donker. Zorg daarom ervoor dat je goed functionerende verlichting hebt in de werkruimte (bijvoorbeeld een grote TL-balk) en ook een losse lamp waardoor je beter je project mee kunt bekijken.

Alle gereedschappen gesorteerd

Op een eigen werkplaats kan gereedschap al snel kwijtraken, zorg er dus voor dat je een handige gereedschapskist gebruikt om jouw gereedschap, moeren en bouten handig te bewaren. Zo heb je varianten die uitklapbaar zijn of grote varianten die mobiel zijn dankzij handige wieltjes. Je vindt bij Profishop diverse gereedschapskisten voor een leuke prijs.

Klemmen

Bij het bewerken van materialen en producten kan het zeer handig zijn om met diverse klemmen en bankschroeven te werken op de tafel om je producten goed vast te zetten. Hierdoor krijg je een beter eindresultaat als je gaat zagen, schuren en boren.

Ophangsysteem

Nog een praktische manier om in je schuur ruimte te besparen is gebruik te maken van diverse ophangsystemen. Zo kan je diverse (tuin)gereedschappen op diverse plekken ophangen in plaats van op diverse plaatsen te laten slingeren.