Wanneer je jouw huis op een originele manier wilt inrichten, lekker eigentijds en stoer, dan kun je via online interieurinspiratie op de leukste ideeën uitkomen. Een van onze medewerkers verdiepte zich in online interieurinspiratie en kwam een puntgaaf idee tegen: een walk-in closet in huis plaatsen. Onder een walk-in closet wordt een speciaal soort kast, ook wel inloopkast verstaan die verbonden is met de omliggende of aangrenzende ruimte. De kast heeft een open karakter en nauwelijks tot geen lades en kastdeurtjes. Zo kun je jouw kleding mooi presenteren en jouw favoriete outfits snel pakken als je die nodig hebt. Een leuk idee! En wist je dat je zo’n kast prima zelf kunt maken? Hoe je precies een walk-in closet maakt, lees je hieronder.

Laat je inspireren door voorbeelden op het internet

Via online interieurinspiratie kun je goede ideeën opdoen voor het type inloopkast dat jou aanspreekt. Zoek online een paar voorbeelden uit en maak en keuze voor de stijl en het type walk-in closet dat je van plan bent te gaan maken. En kies voor een gemakkelijk en functioneel soort inloopkast om het jezelf niet al te moeilijk te maken.

Koop als basis een kast van de Ikea of een kledingrek

Een nieuwe walk-in closet kopen is een prijzige aangelegenheid. Door er zelf en te maken van een open kast van de Ikea – zoals een Elvari – en die kast zelf te vertimmeren, spaar je een hoop dukaten uit. Het leuke aan dit soort kasten is dat je ze veelal online naar wens kunt samenstellen, dus met losse planken erbij, een fraaie spiegel of een aantal kledingrekken of hanggedeeltes. Kies natuurlijk direct de gewenste kleur kast, zodat je hem niet over hoeft schilderen. Nog voordeliger wordt het als je als basis kiest voor een kledingrek.

Werk de hoogte in & kies voor een schuifgordijn

Bij een inloopkast maken is het belangrijk om de hoogte goed te benutten, omdat slaapkamer of kledingkamers maar een beperkte hoeveelheid ruimte hebben. Koop er los enkele planken bij om een kast die niet tot het plafond reikt nog wat te verhogen voor extra opbergruimte. Verder nog de tip om een deel van de kast, of het geheel, aan de bovenkant van een schuifgordijn te voorzien. Mocht het echt een rommeltje in de kast worden, dan kun je er altijd een gordijn voor schuiven om dat te verbergen. Zo houd je de kamer netjes en opgeruimd.