Klussen in huis kan heel leuk zijn en ook nog eens kostenbesparend. Aangezien jij dit artikel leest, is de kans groot dat je geregeld was klusjes in huis oppakt. Toch zijn er ook klusjes die je beter niet zelf kan doen, maar aan een professional overlaat. Wij zetten het voor je op een rijtje!

1. Stucwerk

Typisch zo’n klusje die een ander waarschijnlijk beter en mooier kan dan jij. We willen je niet onderschatten, maar tenzij er stukadoor in je functieomschrijving staat, kun je het stuken beter niet zelf doen. Hou het DIY-en liever bij een likje verf. Waarom?

  • Muren en plafonds zijn de fundatie van je huis, dus dit wil je écht tiptop in orde hebben
  • Het is veel werk om het opnieuw te doen, dus je wil dat het nog jaren mee kan
  • Je kan precies jouw wensen doorgeven aan een vakkundige, zoals je muren glad sauzen of juist een sierpleister laten plaatsen

2. Verlagingen en verhogingen

Denk aan het verhogen van je plafond of het plaatsen van een dakkapel. Het is een intensief en vakkundig klusje waarbij ook nog eens in de hoogte gewerkt moet worden. De juiste maatregelen hebben is dus van groot belang, net zoals de juiste kennis. En een paar YouTube tutorials kijken volstaat niet in deze situatie. Laat het liever over aan de vakmensen!

3. Vloeren leggen en lakken

Je wil natuurlijk dat het eindresultaat zo mooi mogelijk wordt en dat is al reden genoeg om het uit handen te geven aan een professional. Daarnaast speelt ook het tijdsbestek een grote rol. Omdat deze klus erg tijdrovend is, kan je beter andere dingen doen. Tenzij je erg handig bent en weet dat geen probleem hebt met het leggen van een vloer, kun je dit klusje beter overslaan. Zeker als er nog meer dingen moeten gebeuren in huis, kan jouw tijd beter besteed worden aan andere klusjes. Zoals:

  • Muren verven
  • Meubels verhuizen
  • Een grote schoonmaak houden
  • De tuin op orde maken

4. Deuren plaatsen

Het plaatsen van deuren kan een vervelend klusje zijn. Zeker moderne, strakke deuren zoals schuifwanden zijn niet in een handomdraai gezet. Als jij een hobbyklusser bent, kun je deze taak dus beter uitbesteden. Dan heb je gegarandeerd mooi resultaat en weet je zeker dat jouw deur stevig en veilig gemonteerd is.