Tot voor kort waren gietvloeren hoofdzakelijk in gebruik bij bedrijven, in fabrieken en als vloertype voor gebruik in kantoorruimtes. Maar ook onder particulieren is de gietvloer al enkele jaren bezig aan een opmerkelijke inhaalspurt. Steeds meer huiseigenaren kozen ervoor om in de keuken, badkamer, hal of in een andere ruimte in huis een gietvloer te laten aanleggen. En ze hebben hiervoor goede argumenten. Gietvloeren hebben namelijk een serie meer dan interessante pluspunten. Welke gietvloer voordelen dat precies zijn, lees je in dit blog.

1. Gietvloeren zijn gemakkelijk in het onderhoud

Een van de gietvloer voordelen die echt aantrekkelijk is, is dat het oppervlakte van dit type vloer naadloos is. Hierdoor kan er geen viezigheid in randen en naden terechtkomen. Omdat de vloeren supersterk zijn komen krassen in een gietvloer bijna niet voor, behalve bij expoxy gietvloeren (die zijn hiervoor wel gevoelig). En zonder krassen in een gietvloer blijft de vloer groevenvrij en komt er geen vocht, vuil en smeer in de vloer. Hierdoor kan, met een zwabber en vochtige doek, de vloer eenvoudig en snel gereinigd worden. Dit is met name een voordeel in keukenruimtes en de badkamer, die natuurlijk vochtig zijn en schoon moeten blijven.

isolerende gietvloer

2. Vloerverwarming combineren met gietvloeren? Geen probleem

Een van de mooie aspecten van gietvloeren, is het feit dat een isolerende gietvloer de warmte goed vasthoudt. Een isolerende gietvloer is daarom ook goed te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Het comfort in huis wordt hiermee direct een stuk hoger en met een isolerende gietvloer bespaar je daarnaast de nodige warmte en dus energie!

3. Veel keuzemogelijkheden qua gietvloer kleuren

ER zijn tal van gietvloer kleuren mogelijk. Ook dit wordt door gebruikers beschouwd als een van de interessante gietvloer voordelen. Welke woningkleuren jouw favoriet ook zijn: de gietvloer kun je hierop letterlijk en figuurlijk naadloos aanpassen! Groen, lichtblauw, een variant wit of een grijze of zwarte vloer: de opties qua gietvloer kleuren zijn nagenoeg eindeloos.

4. Een relatief voordelige prijs

Een gietvloer is een laag die op een bestaande vloer kan worden aangebracht. Om deze reden zijn gietvloeren nar verhouding een voordelige optie. Combineer dit met het gegeven dat gietvloeren een lange levensduur hebben en de conclusie is duidelijk: wil je echte waar voor je geld, dan is de gietvloer een prima keuze voor jou. Laat je oor een expert informeren en voorlichten. En vraag een of meer offertes op om de juiste keuze te kunnen maken.