Na lang wikken en wegen heb je besloten om je woning een andere aanblik te geven en het verlangen om meer licht in huis te krijgen is werkelijkheid geworden met de aanschaf van een glazen schuifwand. Het heeft even wat moeite gekost om alles zelf te installeren, maar de uitgebreide handleiding heeft geholpen en het resultaat mag er dan ook wezen. Meer licht in je kamer, langer genieten van je tuin, maar toch heb je het gevoel dat er nog iets mist. 

Er ontbreekt nog wat voordat het echt af is, zegt je geweten je, maar je bent er nog niet achter wat het is. Misschien is het een goed idee om eens te kijken naar accessoires voor glazen schuifwand. Met een paar kleine details die je kunt toevoegen aan je net geïnstalleerde schuifpui kun je je werkzaamheden afmaken en realiseer je de kers op de taart. 

Sierstrips, deurgrepen en zogenaamde meenemers

Zo kun je heel eenvoudig een sierstrip installeren om het geheel er net wat beter uit te laten zien. Ook kun je kiezen uit verschillende manieren om je schuifdeur te openen en op deze manier afdrukken van vette vingers of handen te vermijden. Zo kun je gemakkelijk een deurgreep installeren. Ook kun je kiezen uit een plakgreep of een RVS komgreep. Gemakkelijk te installeren met dubbelzijdig plakband maken deze het openen en sluiten van je glazen schuifwand een peulenschilletje. 

Heb je een lange schuifwand geïnstalleerd, dan is het misschien een idee om te kijken naar de installatie van de zogenaamde meenemers. Hiermee kun je alle deuren gemakkelijk naar een kant duwen, zodat je het gebruiksgemak van je schuifpui maximaliseert. Ze worden geleverd in antraciet, cremewit of zilver, zodat je altijd een keuze kunt maken die het beste aansluit op jouw interieur. 

Heb je last van de wind, omdat je in een meer open gebied woont, dan is het installeren van een tochtstrip geen overbodige luxe. Na de installatie van de strip zal je zien dat de wind zich een stuk minder makkelijk toegang tot je woning weet te verschaffen via de glazen schuifwand.