Veel mensen die het genot van een zolder hebben, gebruiken deze extra ruimte niet of nauwelijks. Een dakkapel laten plaatsen is een relatief goedkope manier om flink wat nieuwe ruimte in huis ter beschikking te krijgen.

Zolder

Voor heel wat gezinnen is de zolder meer een opslagplek voor Kerstspullen, de tent en andere campingmateriaal en voor dat ‘wat niet weggegooid kan worden’. Dat is best wel zonde, want door de zolder om te toveren tot een extra slaapkamer, een werkruimte of een kamer om je even terug te trekken, komt er heel wat aan extra meters ruimte beschikbaar. Om dat te kunnen realiseren, zal een dakkapel laten plaatsen bijdragen aan het gebruiksgemak. Door een dakkapel laten plaatsen, kun je bijna overal rechtop lopen, komt er veel licht binnen en ontstaat er een extra muur om een kast of bureau neer te zetten.

wat kost een dakkapel plaatsen

Wat kost een dakkapel plaatsen?

Soms wordt een huis gewoon te klein. De kinderen groeien op en willen graag een eigen kamer, iemand gaat meer van uit huis werken of je wilt graag een leuke kamer om niet naar sport te hoeven kijken. Vaak is dit het moment om op zoek te gaan naar een nieuw, een groter huis. In een moeilijke tijd zo vlak na een zware crisis, met veel onzekerheden, ligt vaak een veel aantrekkelijkere oplossing voor de hand. Een dakkapel laten plaatsen en de zolder goed isoleren, levert een grote, nog niet benutte ruimte op. Dit is absoluut goedkoper dan verhuizen. Dat bewijs wordt geleverd door het antwoord op de vraag “Wat kost een dakkapel plaatsen?”. Een prefab dakkapel, die in een dag geplaatst wordt, kost net boven de 3000€. Wordt het een grotere kapel, bijvoorbeeld over de lengte van het dak, dan ligt de prijs hoger. Hoe het ook zij, wie kan voor een bedrag van 5 of 8 duizend euro (dakkapel laten plaatsen, plus goed isoleren) prijsverschil een groter huis kopen, verhuizen en het nieuwe huis inrichten?

Een dakkapel laten plaatsen

Dakkapel laten plaatsen

Om de vraag “Wat kost een dakkapel plaatsen?” goed te beantwoorden, is de vraag “Wat kan ik zelf doen?” natuurlijk ook aan de orde. Is het zelf plaatsen van de dakkapel mogelijk? Stel dat dat door de vakman gebeurt, wat kan ik zelf wel doen? Op die manier kan de investering lager uitvallen. Daarnaast geldt dat goede isolatie niet alleen het verblijf in de nieuwe kamer aangenamer maakt, het bespaart ook op stookkosten. Dat geldt eens te meer voor zolders die niet of niet echt goed geïsoleerd zijn. Hier verdwijnt heel wat aan warmte, waarvoor wel betaald moet worden. Een dakkapel laten plaatsen is een eerste stap om de isolatie aan te brengen, te vervangen of te verbeteren. Dus terugkomend op de vraag “Wat kost een dakkapel plaatsen?”, moeten we ook kijken naar de besparingen die een dakkapel gaat opleveren. De investering kost een paar duizend euro. Dat levert tientallen m2 aan extra ruimte en een lagere energierekening op. De dakkapel betaalt zichzelf dan ook in de loop der jaren voor een flink deel terug. Dat kan nog sneller wanneer de plaatsing van de dakkapel gebruikt wordt om een zonneboiler te plaatsen. Een puur winstgevende combinatie van meer plek, minder kosten en een bijdrage aan het milieu. Plus, en laten we dat niet vergeten, het is een verfraaiing van het buitenaanzicht van het huis.