Ben jij benieuwd naar de nieuwste woontrends van 2018? Lees dan gauw verder. Wij hebben de leukste woontrends en bouwtrends van 2018 voor jou op een rijtje gezet. Zo kun je dit nieuwe jaar goed starten met een make-over van jouw wooninterieur. Laat een frisse wind waaien door jouw interieur met een stijlvolle inrichting.

woontrends van 2018

Trend 1: Re-Assemble

Ons tijdperk wordt gekenmerkt door diversiteit. Laat deze diversiteit ook in huis spreken. Een georganiseerde chaos aan verschillende producten in verschillende stijlen. Je hoeft niet bang te zijn voor stijlruis. Door een georganiseerde plan van aanpak kun je eenvoudig een eenduidige stijl houden. Kies bijvoorbeeld voor een vast kleurenpalet en drie verschillende stijlen die je wilt terugzien in huis.

2018 woontrends

Trend 2: Color Blocking

De rust en ruimte van de Scandinavische woontrends van 2017 maken plaats voor felle kleuren en harde printen. Met de kleur wit als basis kun je verder helemaal jouw eigen weg gaan met kleuren. Gebruik trendy kleuren als okergeel en roze voor moderne kleurcontrasten. Je kunt heel eenvoudig naar de bouwmarkt gaan en vier verschillende kleuren verf kopen om jouw muren mee op te vrolijken. Het interieur inrichten met Color Blocking zorgt voor een speels effect dat uitstraling geeft aan elk interieur.

woontrends 2018

Trend 3: Comfort Zone

Jouw huis moet ook echt als jouw thuis voelen. 2018 staat daarom ook in het teken van de creatie van een comfort zone. Een fijn huis waar je heerlijk kunt thuiskomen. Maak gebruik van zachtere tinten en fijne materialen om een heerlijke sfeer mee te zetten. Het gebruik van natuurlijke materialen zorgt ook voor een rustige sfeer in huis. Ga zelf aan de slag en bouw zelf meubels van steigerhout voor een uniek effect. Creëer jouw eigen rustpunt waar jij je helemaal op je plek voelt.

Trend 4: Romance 3.0

Wil jij de warmte en de liefde meer laten spreken in jouw wooninterieur? Kies dan in 2018 voor de Romance 3.0 trend. Deze trend omarmt de liefde woon het wonen en de romantische sfeer. Maak gebruik van warme tinten, maar maak het niet te zoetig. Het interieur inrichten met moderne warme tinten, zoals rozegoud, bordeauxrood en wissel het af met intense blauwtinten. Deze kleuren kun je terug laten komen in het interieur, maar ook bijvoorbeeld in een mooie print behang. Jouw woning krijgt een warme uitstraling. Vul het interieur aan met een overdaad aan planten en geniet van jouw romantische interieur.

Ga aan de slag en tover jouw woning om tot een stijlvol huis. De woontrends 2018 kenmerken zich aan de woonbaarheid en de tijdloosheid van de stijlen. Het zijn unieke stijlen, die elk interieur doen herleven. Kies voor een warm romantisch interieur, een speelse en kleurrijk interieur of ga je toch voor comfort zone?