Het verbouwen van het huis of een deel ervan is een behoorlijke onderneming. Het vergt heel wat tijd en energie. Wanneer het einde van de verbouwing nadert en de oplevering voor de deur staat, komt er ineens een ander project om de hoek kijken. De inrichting, hoe gaat dat eruit zien? Hoe maak je de overgang van verbouwing naar inrichting? Hier lees je hoe.

Start liever te vroeg, dan te laat

Veel mensen starten een verbouwing met al een bepaalde inrichting voor ogen. Maar dat is lang niet altijd zo. Toch is het enorm aan te raden om niet te lang te wachten met inspiratie voor de inrichting. Nu je opeens een nieuw stuk huis hebt, kun je direct het hele interieur aanpassen. Hoe ziet jouw droomwoning eruit en hoe kun je dat nu na de verbouwing realiseren? Ga online en zoek inspiratie afbeeldingen op, blader door woonmagazines en loop eens een showroom binnen. Wat past bij jouw nieuwe huis en hoe zou jij het interieur willen zien? Begin tijdig met inspiratie opdoen zodat je direct na de verbouwing aan de slag kunt met de inrichting.

Kleurenthema

De beste manier om een start te maken met het interieur, is om een bepaald kleurenthema te kiezen. Dit is een kleurenpalet waarbinnen jij al jouw interieurspullen kunt uitzoeken. Dit maakt het juist een stuk eenvoudiger om de inrichting bij elkaar te sprokkelen en passend te houden. Kies een vast kleurenthema voor jouw interieur. Start met de kleuren voor de muren en de vloer en trek het kleurenthema door naar de rest van het interieur. Zo ben je al een eind op weg naar een nieuwe inrichting.

Waar begin je mee?

Het kan in veel gevallen handig zijn om dus te starten met een vast kleurenpalet. Ook kunnen sommige interieuritems goede beginsels zijn. Wanneer je een uniek meubelstuk gevonden hebt, kun je jouw interieur hier omheen bouwen. Wat altijd aan te raden is om mee te beginnen, is een vintage vloerkleed. Een vloerkleed kan echt een statement zijn van het interieur. Je kiest het beste altijd eerst het vloerkleed, voordat je andere meubelstukken aanschaft. Wil je inspiratie voor unieke en vintage vloerkleden opdoen? Dan is Tapeso.nl een echte aanrader. Hier vind je een ruim aanbod aan unieke vloerkleden in een vintage stijl.

De inrichting bepalen na de verbouwing? Het is een project op zichzelf. Begin tijdig met inspiratie opdoen en maak het jezelf niet te moeilijk. Kies een vast kleurenpalet waaruit jij kunt kiezen en start bijvoorbeeld met een vloerkleed. Je kunt jouw droomwoning realiseren na de verbouwing, dus waar wacht je nog op?