Als je zonnepanelen op de woning wilt laten plaatsen dan is het aan te raden om je eerst te verdiepen in de wereld van de zonne-energie. Wat mensen vaak niet weten is dat zonnepanelen er in verschillende soorten en maten te krijgen zijn. Er worden door veel verschillende fabrikanten ook verschillende typen zonnepanelen aangeboden die elk een andere kwaliteit en prijs verhouding hebben. Wil jij zonnepanelen op de woning, kijk dan eerst goed wat de mogelijkheden zijn.

Soorten

Als het om zonnepanelen gaat dan zijn er verschillende soorten zonnepanelen. Er zijn 4 soorten zonnepanelen die elk gemaakt zijn van andere materialen. Je kunt kiezen uit monokristallijn zonnepanelen, polykristallijn zonnepanelen, amorf zonnepanelen en glas-glas zonnepanelen. Elke soort heeft verschillende kenmerken en eigenschappen. Ook de voor en nadelen van de verschillende soorten verschillen. Als je wilt kiezen voor de beste zonnepanelen op jouw huis, vergelijk dan de verschillende soorten met elkaar.

Monokristallijn

Monokristallijn zonnepanelen bestaan uit één kristal en leveren een hoog rendement op. De prijs voor deze zonnepanelen liggen over het algemeen redelijk hoog omdat ze uit één kristal vervaardigd zijn. Omdat het rendement van de monokristallijn zonnepanelen hoog is heb je ook minder zonnepanelen nodig. Omdat het rendement van monokristallijn zonnepanelen zeer hoog is, kunnen ze ook goed op kleine daken worden gebruikt.

Polykristallijn

De polykristallijn zonnepanelen hebben zonnecellen die gemaakt zijn van meerdere grove kristallen. Ze hebben dus niet net zoals de monokristallijn maar één kristal. Het rendement van deze zonnepanelen is goed, maar minder goed dan de monokristallijn panelen. Het voordeel van de polykristallijn zonnepanelen is wel dat het goedkoper is dan monokristallijn en dat je het goed kunt gebruiken op grote daken.

Amorf

Zonnepanelen gemaakt van amorf silicium worden ook wel amorf zonnepanelen of dunne film panelen genoemd. Ook deze panelen zijn relatief goedkoop in verhouding tot monokristallijn panelen. Het rendement is wel laag, maar omdat het materiaal buigzaam is kan het goed gebruikt worden voor verschillende doeleinden.

Glas-glas

De laatste variant is relatief niet en dat is de glas-glas variant. Deze zonnepanelen hebben een zeer lange levensduur en hebben ook een zeer hoog rendement. Door deze levensduur en het rendement kun je hier ook het best en het langst goed energie opwekken. Het nadeel van de glas-glas panelen is wel dat ze een stuk duurder zijn dan de andere soorten zonnepanelen.