Gevelsteiger-specialist RECO geeft altijd een op maat gemaakt advies, elk project is namelijk uniek. Tijdens het advies voor het steigerwerk wordt er onder andere rekening gehouden met het uit te voeren werk, draagkracht, steigertype, slaghoogte, verandering en afdichting, omgevingsrisico’s, benodigd materieel en de logistieke planning. Na het verkrijgen van het complete beeld worden voor complexe gevelsteigers tekeningen en berekeningen gemaakt. Zo heeft u een op maat gemaakt advies voor uw gevelsteiger en komt u zonder vervelende verrassingen te staan tijdens uw project.

Gevelsteiger engineering

RECO heeft de meest uitdagende projecten aangenomen en allerlei soorten gevels in de steigers gezet. Is er een ingang die open moet blijven tijdens de werkzaamheden? Of is er maar een beperkte ruimte waar de gevelsteiger geplaatst kan worden? Onze steigerspecialisten ontwerpen een constructie die uw wensen mogelijk maakt. Bij RECO maken we het ontwerp en de tekeningen die vervolgens door de constructeur wordt gecontroleerd op juistheid en veiligheid.

Stalen of aluminium gevelsteiger huren?

Bij RECO bieden wij u een ruime keus uit diverse soorten steigers, waaronder de merken Tube-Lock en Layher. De moderne steigers zijn gemaakt van staal of aluminium. Dat roept natuurlijk direct de vraag op welke u moet huren voor uw project. Dit is totaal afhankelijk van het type project, de werkzaamheden en vereiste belastingklasse van de gevelsteiger. De Layher Blitz gevelsteiger, gemaakt van aluminium kan 2 tot 3 kN/m² belasting aan, afhankelijk van het type stelraam, de vaklengte en het type werkvloer. Met Layher Allround kunnen we gevelsteigers tot belastingsklasse 6 bouwen. Bij RECO kunt u stalen gevelsteigers huren: duurzaam materieel met de hoge belastingsklasse die veelal nodig is in de bouwbranche.