De bedrijfsdeur is vaak letterlijk en figuurlijk de sluitpost van een nieuw- of verbouwproject. Dat is heel begrijpelijk, want deze deuren moeten vooral praktisch zijn. Toch kunt u er met enkele slimme keuzes voor zorgen dat uw bedrijfsdeur een positieve bijdrage levert aan de uitstraling van uw pand.

Laat uw deur knallen

Kijk eens goed naar de gevel van uw (te bouwen of verbouwen) pand. Bedrijfsdeuren nemen vaak een groot deel van een gevel in beslag. Net als bij kozijnen, kunt u ervoor kiezen om de deuren op te laten vallen door te kiezen voor een contrasterende kleur, bijvoorbeeld passend bij uw huisstijl. Zo wordt uw bedrijf herkenbaar voor voorbijgangers. Let bij de keuze van uw deur op dat de panelen geleverd kunnen worden in de (RAL) kleur die u wenst. Vraag bij de ontwerper van uw huisstijl of logo de juiste kleur op en geef deze mij bij uw bestelling.

Of laat uw deur opgaan in uw pand

Uiteraard kunt u er ook juist voor kiezen om de deuren juist met uw pand te laten versmelten. Door te kiezen voor kleuren en/of materialen die lijken op de wanden in uw pand, worden de deuren echt onderdeel van uw gevel. Een goed voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld autoshowrooms, waar de glazen gevel doorloopt in het glas van uw bedrijfsdeur. Door de lijsten mee te laten kleuren in de kleur van uw gevel, is de deur volledig onderdeel van uw pand. 

Als u dit wenst, let dan uiteraard op of de zichtbare deuronderdelen, zoals panelen, profielen of raamlijsten, mee gekleurd kunnen worden in de kleur van uw keuze. Vraag hiervoor kleurcodes (RAL) op bij de leverancier van de overige delen van uw pand (kozijnen, wanden). Let bij een glazen deur ook op het glas zelf. Kies een glassoort die hetzelfde is, of qua aanzicht hetzelfde lijkt als het glas in de rest van uw pand. 

Vergeet de binnenkant niet

De buitenkant van uw pand maakt de eerste indruk, maar de binnenkant kan in dit plaatje nog echt compleet maken. We denken aan showrooms of winkels, maar ook op andere plekken waar bezoekers komen en u een goede indruk wilt achterlaten. Veel standaard bedrijfsdeuren, vooral in de lagere prijsklassen, leggen de nadruk vooral op de buitenkant. Gaat u naar binnen, dan ziet u echter dat de afwerking soms te wensen over laat. Lelijke scharnieren aan de binnenkant van de panelen en overheadrails die in de weg zitten van apparatuur of verlichting.

Voor bedrijven die ook de uitstraling binnen in hun pand belangrijk vinden is er een alternatief voor de standaard overhead- of roldeur: de Compact vouwdeur. Deze deur heeft dezelfde geïsoleerde deurpanelen als de standaard overheaddeur, maar doordat deze compact boven de deuropening opgevouwen worden, zijn er geen plafondrails nodig. De deur heeft tevens vrijwel onzichtbare scharnieren en panelen zijn in alle RAL kleuren leverbaar. Bijna alle zichtbare onderdelen kunnen worden mee gekleurd (rails, profielen, panelen) om de deur helemaal aan uw wensen te laten voldoen. U kunt de deur online samenstellen met de deurconfigurator en u krijgt direct een tekening en offerte op maat. Probeer het nu op www.rolflex.com/.