De garage verdient, net als elke andere ruimte in de woning, regelmatig een opfrisser. Als je je garage een nieuwe look wil geven, dan is het natuurlijk belangrijk dat je dat op de juiste manier doet én dat je hiervoor de juiste voorzieningen en materialen gebruikt. Het volgende overzicht geeft enkele handige tips om méér te halen uit je garage!

Hoe geef je je garage een nieuwe frisse look? Enkele handige tips!

  1. Geef je garage een nieuw kleurtje

Een nieuw likje verf kan wonderen doen, ook als het gaat om je garage. Vaak oogt de garage ouder dan hij is, gewoon doordat de verf op de muren is afgebladderd of de kleur niet goed meer doorkomt. Steek dus de handen uit de mouwen en geef je garage een nieuwe, frisse kleur. Een neutrale kleur is bijvoorbeeld gebroken wit, maar eigenlijk zijn ook alle warme kleuren die de ruimte er wat gezelliger doen uitzien een goed idee. Op die manier is de garage niet louter een functionele ruimte, maar ook één die gezelligheid uitstraalt!

  1. Een kwalitatief goede deur is troef

De deur van de garage is nog altijd een van de belangrijkste onderdelen van deze ruimte. Ook is het een onderdeel dat snel veroudert, zeker als je de garage intensief gebruikt. Wil je een deur die wel tegen een stootje kan en er daarbij als nieuw uitziet? Dan is een houten 40mm deurplaat van de hout groothandel zeker en vast een goed idee als basis. Er zijn heel wat verschillende mogelijkheden als je op zoek bent naar goede deurplaten. Populieren multiplex bestellen is een goed idee voor de binnendeuren van bijvoorbeeld de garage naar de bijkeuken, voor de buitendeuren kun je beter voor een duurzame multiplex variant zoals okoume multiplex gaan.

  1. Ruim je garage eens goed op

Een andere manier om je garage wat gezelliger en frisser te maken is door er eens goed met de borstel door te gaan. Opgeruimd staat netjes en als je alle materialen, gereedschap en andere spullen mooi ordent en een vaste plaats geeft, dan wordt het veiliger én aangenamer om in de garage te werken en te vertoeven. Ook zal je dan sneller werkjes kunnen afmaken, omdat je niet moet blijven zoeken naar die schroevendraaier of die klopboor die je écht nodig hebt!

Haal het beste uit je garage met de juiste maatregelen

Bovenstaand overzicht geeft natuurlijk nog maar enkele voorbeelden van maatregelen die je kan nemen om méér uit je garage te halen. Maar al te vaak wordt deze ruimte een beetje verwaarloosd met als gevolg dat hij er vuil, verouderd en rommelig gaat uitzien. Wil je je wooncomfort écht een niveau hoger tillen? Dan zijn bovenstaande tips, waarbij je eventueel vertrouwt op professionele hulp, in elk geval een goed begin!