Met de nieuwste generatie lasersnijders kunnen verschillende soorten metalen op maat worden gemaakt. Deze technologie zorgt voor spiegelgladde snijkanten. Zowel plaatwerk als buizen, kokers en profielen hebben geen enkele nabewerking nodig.

Lasersnijden: het hoogst haalbare snijresultaat

Met een lasersnijmachine worden plaatmaterialen zoals staal, aluminium en rvs nauwkeurig bewerkt. De snijdiktes variëren van 0,5 tot 25 mm en de maximale afmeting van het plaatwerk bedraagt maar liefst 4000×2000 mm.
Lasersnijmachines worden geautomatiseerd aangestuurd. Dit verkort de doorlooptijd en verhoogt de flexibiliteit. Stel je hoge eisen aan kwaliteit, ervaring en vakmanschap, dan is Kinkelder metal solutions uit Zevenaar een uitstekende partij. Dit bedrijf is pionier op het vlak van lasersnijden en staat bekend om zijn knowhow van metaalbewerking in de ruimste zin van het woord. Hun geavanceerd machinepark, waaronder verscheidene Trumpf en Bysprint Fiber lasersnijmachines, maakt vrijwel elke bewerking of combinaties van bewerkingen mogelijk. Een ander voordeel is dat zij verschillende materialen op voorraad hebben en razendsnel kunnen leveren. Dat geldt zowel voor unieke laser gesneden stukken als kleine series.

Buislasersnijden: duurzaam precisiewerk

Het snijden van metalen kokers en profielen met een buislaser heeft vele voordelen. Uiteraard staat de kwaliteit op de eerste plaats: buislasermachines zorgen voor hoogwaardige producten die geen nabewerking nodig hebben. Naast staal, rvs en aluminium buizen met een dikte tot 12 mm, kunnen de modernste lasersnijmachines materialen als koper en messing met een snijdikte tot 4 mm probleemloos snijden. Met een maximale doorsnede van 240 mm en een invoerlengte tot 6500 mm zijn de mogelijkheden talloos.
Ten opzichte van de conventionele werkwijze bespaar je met deze bewerking niet alleen op kosten, maar leveren de razendsnelle buislasermachines ook een aanzienlijke tijdwinst op.
De Adige 3D buislaser LT8.1 is het summum op het vlak van buislasersnijden. Omdat deze machine maar liefst 30% minder energie verbruikt, voldoet deze aan de MVO-richtlijnen. Dit is een belangrijke meerwaarde voor bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben staan.
De LT8.1 kan buizen en kokers ten opzichte van elkaar positioneren en realiseert slimme verbindingen. Haak-, verstek- en knikverbindingen, maar ook demontabele verbindingen worden moeiteloos in het volledig geautomatiseerde productieproces opgenomen. Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden, dan lees je er hier alles over: https://kinkeldermetal.nl/nieuws/buislasersnijden-perfecte-snijlijnen-en-doeltreffende-verbindingen/.

Toekomstbestendige metaalbewerkingen

De vraag naar complexe producten van hoogwaardige kwaliteit neemt toe. Moderne bedrijven als Kinkelder metal solutions maken gebruik van geautomatiseerde productieprocessen met 3D-technieken. Verschillende machines kunnen meerdere bewerkingen uitvoeren en beschikken over geavanceerde meetsystemen. De smid mag weliswaar zijn aambeeld ingeruild hebben voor een lasersnijmachine, maar metaalbewerking blijft een boeiende ambacht!