De pvc vloer wordt steeds vaker verkocht

De pvc vloer, met name de gemakkelijk te leggen click pvc vloer, wordt in Nederland steeds vaker verkocht, in vergelijking met bijvoorbeeld gietvloeren, laminaat, parket of tegelvloeren. En de redenen daarvoor zijn begrijpelijk, als je je realiseert welke interessante voordelen een pvc vloer heeft. Wat zijn precies de grootste voordelen van dit type vloer? En hebben pvc vloeren ook nadelen?

Wat een pvc vloer onderscheidt van de middenmoot: de voordelen

Pvc vloeren werken, dat is het eerste voordeel, geluiddempend. Loop je over een click pvc vloer heen, dan is dat aanzienlijk minder gehorig dan wanneer je een laminaat- of parketvloer hebt. In de tweede plaats is een pvc vloer gemakkelijk zelf te leggen. Met name de click pvc vloer is in dit opzicht ideaal en leg je snel en eenvoudig. Ten derde: de duurzaamheid en lange levensduur van pvc vloeren zijn een echt voordeel. Dit soort vloeren is echt ijzersterk en heeft een decennialange levensduur. En ook het onderhoud van deze vloeren stelt weinig voor. Als je de vloer periodiek goed stofzuigt en regelmatig dweilt met een goed pvc-schoonmaakmiddel, blijft deze in optimale staat. Dit heeft ook te maken met het feit dat een pvc vloer waterafstotend is en er geen stof kan intrekken. Hierdoor blijft de vloer schoner en hygiënischer. Verder is een grote pre om te kiezen voor een pvc vloer met of zonder clicksysteem, het feit dat je deze vloer kunt combineren met vloerverwarming. De vloer voelt sowieso al lekker comfortabel en warmpjes aan, maar dit is zeker het geval als je er ook nog eens een vloerverwarming onder legt. Ten slotte: pvc vloeren zijn werkelijk in alle soorten, maten en designs verkrijgbaar. Of je nu een vloer wilt met houtdesign, specifieke kleuren of een tegeldesign: met pvc vloeren kan het allemaal!

Zijn pvc vloeren echt alleen maar positief?

Is een pvc vloer alleen maar hosanna, of hebben ze ook minder positieve kanten? Het antwoord is, net als bij elke vloer: ja, er zijn ook nadelen aan dit vloertype verbonden. Dat is in de eerste plaats de prijs. Pvc vloeren zijn per vierkante meter prijziger dan laminaat. En ten tweede moet je oppassen met rubberen voorwerpen. Want die kunnen een pvc-vloer laten verkleuren.