HDe tegelzetter is zonder twijfel een van de belangrijkste professionals bij het bouwen of renoveren van een woning of ander pand, dat is zeker. Zoals elke vakman gebruikt de tegelzetter heel wat verschillende soorten gereedschap, die het werk niet enkel veiliger maar ook veel betrouwbaarder en efficiënter maken. Het onderstaande overzicht geeft enkele van de belangrijkste tools die door een tegelzetter worden gebruikt! 

Het belangrijkste gereedschap van een tegelzetter 

De tegelzetter gaat, zoals de naam al doet vermoeden, tegels plaatsen om de vloer of een wand te vormen. Hieronder vind je enkele van de belangrijkste soorten tegelzetter gereedschap: 

1. Een tegelsnijder 

Als er één stuk gereedschap is waar een tegelzetter echt niet zonder kan, dan is het de tegelsnijder, een automatisch of manueel te bedienen apparaat dat gebruikt wordt om tegels in uiteenlopende vormen en diktes te snijden. Er bestaan heel wat verschillende soorten met een verschillende breekkracht, bediening en formaat. 

2. Een zaagmachine 

Ook een zaagmachine is een essentiële tool voor de tegelzetter, voor het snijden van bepaalde materialen (zoals bijvoorbeeld natuursteen). Ook hierbij zijn er heel wat types verkrijgbaar, van diamantzagen tot elektrische zaagmachines. Veel varianten beschikken over een speciale stofzuiger die het gruis dat vrijkomt bij het zagen gaat verwijderen, teneinde zowel de werkomgeving als de ogen van de tegelzetter te beschermen. 

3. Een sterke diamantboor 

Heel vaak moet een tegelzetter rekening houden met andere werkzaamheden die doorgevoerd moeten worden, zoals in de badkamer. Als er gaten in de tegels van de vloer of de wand moeten komen, dan is een diamantboor onmisbaar. Dergelijke boren kunnen zowel droog als nat boren, afhankelijk van de situatie. Heel erg betrouwbaar gereedschap dat zelfs het hardste materiaal aankan! 

4. Een goede mixer 

Ten slotte mag ook een degelijke mixer niet ontbreken als een tegelzetter zijn werk uitvoert. Een dergelijke mixer wordt gebruikt voor het mengen van bijvoorbeeld lijm om de tegels stevig en duurzaam aan de muur of de vloer te kunnen hangen. Het is aangeraden om een mixer te kiezen die hoog komt, zodat men gemakkelijk al rechtstaand te werk kan gaan. 

De beste tools voor een tegelzetter 

Bovenstaand overzicht geeft natuurlijk nog maar enkele van de vele belangrijke tools die een tegelzetter nodig heeft om zijn werk tot een goed einde te kunnen brengen. Het gereedschap van een tegelzetter maakt op een efficiënte manier te werk gaan zoveel gemakkelijker en dat vertaalt zich natuurlijk in een beter resultaat!