Het kopen van een huis is een onwijs spannende en nieuwe stap in je leven. Het koopproces start met het bezichtigen van enkele potentiële woningen en uiteindelijk stuit je op jouw droomwoning. Terwijl je helemaal verliefd raakt op die ene woning, krijg je ook direct te maken met een heleboel stressgevoelens. Een huis kopen is ontzettend ingrijpende stap in ieders leven, waarschijnlijk behoort deze zelfs tot de belangrijkste beslissing uit je leven! In dit artikel geven we je een 3 tips om het kopen van een huis te bespoedigen.

1. Weet wat je te besteden hebt

Voordat je op zoek gaat naar de perfecte woning, is het belangrijk dat je weet hoeveel je precies kunt besteden. Bij Servion Hypotheken kan je gemakkelijk een berekening laten maken, zo weet je precies in welke prijsklasse je kunt gaan zoeken. Door ruim van tevoren al over deze informatie te beschikken, zorg jij ervoor dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Er is niets vervelender dan verliefd raken op een woning en er later achter komen dat je hier de financiële middelen niet voor hebt. Bovendien heb je zo ook direct een indruk van de verschillende mogelijkheden. Dat maakt het zoeken van een nieuwe woning een stuk gemakkelijker.

2. Een passend bod uitbrengen op een koopwoning

Eindelijk heb je jouw droomwoning gevonden! De vraagprijs past precies binnen jullie budget en je kant niet wachten om een bod uit te brengen. Voordat je een bod uit gaat brengen, is het belangrijk dat je contact legt met een expert. Dit kan jouw eigen aankoopmakelaar zijn, maar ook een aannemer of iemand die verstand heeft van woningen. Bij het uitbrengen van een bod is het belangrijk dat je meer weet over de exacte waarde van een huis. Je wilt immers niet te veel betalen voor een woning. Het is hiervoor mogelijk om bij het kadaster informatie in te winnen, maar je kunt ook gebruik maken van een onafhankelijke partij die een bouwkundige keuring uitvoert in de woning. Deze mag je laten komen, alvorens je een bod uitgebracht hebt. Hij controleert de woning op eventuele verborgen gebreken, zodat je geen miskoop begaat. Op basis van al die informatie kan je een bod uit gaan brengen. Meestal ga je wel iets lager zitten dan de vraagprijs, om zo wat speling over te houden binnen het budget.

3. Koopakte ondertekenen en hypotheek afsluiten

Als de verkopende partij akkoord gaat met jouw uiteindelijke bod, zal er een afspraak gepland worden om de voorlopige koopakte te ondertekenen. Dit is een document waarbij alle afspraken van beide partijen worden vastgelegd. Als de koopakte eenmaal opgesteld is, kan je eindelijk de hypotheek afsluiten. Dit is vaak nog even een spannend proces, waar beide partijen met smart op wachten. Het afsluiten van een hypotheek Oldenzaal is van belang voor de verdere procedure. Komt de hypotheek niet rond? Dan kunnen jullie de woning niet kopen. Voorkom je deze teleurstelling door ruim van tevoren meer te weten te komen over het maximale bedrag wat jullie mogen lenen.

Nadat de koopakte en de hypotheek rond zijn, wordt er een afspraak ingepland met de notaris. Na het ondertekenen van het contract, mag jij je eindelijk de trotse eigenaar van een nieuwe woning noemen. Gefeliciteerd!