Ben je op zoek naar nieuwe vloeren? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Om te beginnen is het goed om te kijken waar je de nieuwe vloer wil. Is het beneden of boven? In de badkamer, slaapkamer, woonkamer of keuken? Voor iedere ruimte zijn er namelijk speciale vloeren te koop. Zo is het in de badkamer bijvoorbeeld van belang dat de vloeren goed tegen water kunnen en ook weer snel drogen. Iedere ruimte heeft zo zijn eigen gemakken en daar kun je de vloer dan ook op uitzoeken. Er is keuze genoeg als het over vloeren gaat.

Welke vloeren zijn er?

Er zijn verschillende vloeren waar je naar kunt kijken. Misschien wil je wel bij Goedkoopvloertje kijken, daar kun je terecht voor onder andere de volgende vloeren:  

  • Houten vloeren: duurzaam, levend en verouderen niet.
  • Laminaat: eenvoudig te plaatsen, duurzaam en van goede kwaliteit.
  • Vinyl: natuurlijk uitzicht, kan tegen een stootje, hoge kwaliteit.
  • PVC vloeren: betaalbaar, weinig onderhoud, uniek.
  • Gietvloeren: warm, comfortabel, ideaal voor gezinnen

Zelf aan de slag met je vloer

Heerlijk is dat, zelf klussen. Woonhint.nl heeft veel tips als je zelf aan de slag wil in en rondom de woning. Er zijn veel mogelijkheden om zelf een vloer aan te leggen, laminaat wordt bijvoorbeeld vaak op slaapkamers gelegd en dit doen de meeste mensen dan ook zelf. Bijvoorbeeld met een handig kliksysteem gaat dat erg vlot. Maar als je zelf geen tijd, zin of ervaring hebt kun je de vloeren ook laten leggen. Houd er wel rekening mee dat vloeren laten leggen wel meer geld kost dan wanneer je het zelf gaat doen. Toch ervaar je ook veel gemakken wanneer je de vloer laat leggen door een specialist. Zij nemen de oude vloer vaak mee, ze weten welke materialen ze nodig hebben en hebben in korte tijd je nieuwe vloer gelegd. Als je toch graag zelf wil klussen, lees dan de tips door en begin met het leggen van je eigen vloer.