Wordt het kopen of verbouwen?

Er zijn nogal wat mensen die besluiten te verhuizen, omdat ze opzien tegen het verbouwen van de eigen woning. Er zijn nog diverse klussen in huis te doen, waarvoor vooral de tijd en kunde lijken te ontbreken. Of misschien ben je, eerlijk is eerlijk, gewoon een beetje te lui om jouw woning aan te pakken en heb je gewoon geen zin om te klussen. De grote vraag wordt dan: gaan we kopen of verbouwen? Het antwoord op de vraag wel of niet verbouwen kan van tal van factoren afhangen, zoals het beschikbare budget (soms is geld lenen voor verbouwing noodzakelijk), het zelfbeeld als (on)handige klusser en de specifieke wensen en eisen die je als woningeigenaar aan jouw (of een toekomstig) huis stelt. In elk geval zijn de voordelen van verbouwen groot genoeg om dit te overwegen. Helemaal wanneer je kiest voor een duurzame verbouwing. Hieronder hebben we de voordelen van verbouwen voor je op een rijtje gezet. Want de vraag wel of niet verbouwen is gemakkelijker te beantwoorden als je zicht hebt op de pluspunten van een verbouwing in plaats van verhuizing.

Een goede investering in de toekomst

Een van de voordelen van verbouwen die echt interessant is, is het feit dat je met een verbouwing direct investeert in de toekomst. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om jouw geld op de bank te laten staan. Maar omdat de inflatie een stuk hoger is dan de haast minimale rentetarieven, lever je dan feitelijk geld in. Geld lenen voor een verbouwing is een stuk slimmer, omdat je dan investeert in jouw woning en vastgoed steeds meer waard wordt. Je profiteert zelf direct van de verbouwingen doordat je meer ruimte, comfort en/of woongenot creëert. En later profiteer je nog eens van de waardevermeerdering van je woning. Zo sla je dus twee vliegen in één klap!

Alles inrichten naar eigen wens

Een van de grootste voordelen van een verbouwing is dat je zelf de controle hebt over wat je verbouwt, hoe je dit doet en wat de kosten mogen zijn. Geld lenen voor een verbouwing hoeft niet, maar kan altijd. Jij bent het dus die bepaalt! Kies je voor een nieuwe keuken, dan heb je hierin volledige vrijheid. Of je kiest voor een renovatie van de bestaande keuken, om de kosten laag te houden. En het feit dat je zelf niet handig genoeg denkt te zijn is absoluut niks om je zorgen om te maken. Een verbouwing kun je uiteraard ook gewoon uitbesteden. Sterker nog, de kans dat je echt alles zelf zou kunnen is nihil, laat dit dus ook gewoon aan vakmensen over. Neem bijvoorbeeld bouwbedrijf Bodavi, die beschikken over voldoende kennis en vaklui om een veelzijdigheid aan klussen voor je klaren.

Direct extra woonplezier

Als je niet kunt of wilt kopen of verbouwen de enige optie is, hoef je echt niet te treuren. Een verbouwing zorgt namelijk onmiddellijk voor een hoop extra woongenot. Denk bijvoorbeeld aan een uitbouw via een dakkapel of een erker met een stalen glaswand. Of aan een gerenoveerde badkamer met een heerlijke regendouche. Dat wil je toch niet missen?