Zwaailampen, LED flitsers of een flits-/zwaaibalk. Stuk voor stuk vormen van signaleringsverlichting waarmee je opvalt in het soms razend drukke verkeer. Met signaleringsverlichting attendeer je medeweggebruikers over de naderende situatie. Denk bijvoorbeeld aan werkzaamheden langs de weg of een verkeerssituatie die gevaar met zich meebrengt zoals een ongeluk. In dit blog gaan we in op de functionaliteit en voordelen van signaleringsverlichting, de beschikbare categorieën en natuurlijk de belangrijkste aandachtspunten op het moment van aanschaf.

Voordelen signaleringsverlichting

Hoe werk je veilig langs de weg? Eén van de belangrijkste aandachtspunten is het feit dat je gezien wordt door collega’s en andere weggebruikers. Met professionele signaleringsverlichting ben je verzekerd van een groot aantal belangrijke voordelen, deze hebben wij voor je in kaart gebracht: 

  • Geschikt voor industriële omgevingen;
  • Met LED verzekerd van super voordelig stroomverbruik;
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals oranje, wit, rood en groen;
  • Optimale mogelijkheden voor aanpassingen afgestemd op wensen.

Signaleringsverlichting categorieën  

Op het voertuig of rondom een werkomgeving kunnen verschillende typen signaleringsverlichting worden gemonteerd. Zo heb je veiligheidsspots die gebruikt worden om bijvoorbeeld een werkgebied af te zetten en duidelijk aan te geven waar omstanders wel of niet mogen lopen. Professionele zwaailampen daarentegen worden op het voertuig zelf geplaatst en zijn vaak voorzien van veel verschillende flits- en draaipatronen. Dan heb je altijd nog de keuze tussen halogeen en LED. Door de variatie aan mogelijkheden is er voor ieder voertuig en elke werkomgeving een signaleringsverlichting(set) te vinden die bijdraagt aan een veilige werkomgeving.

Aandachtspunten aanschaf signaleringsverlichting

Waar moet ik, bij moment van aanschaf, op letten wat betreft signaleringsverlichting? In elk geval is het aan te raden niet te bezuinigen op kwaliteit. Niet alleen om de veiligheid te waarborgen, maar ook om er zeker van te zijn dat de signaleringsverlichting langdurig meegaat. Goedkoop is duurkoop, dus durf te investeringen in lichtbronnen die deugen. Bij gerenommeerde bedrijven ben je bovendien verzekerd van sterk advies, zodat jij zeker weet dat je in één keer de juiste lichtcombinatie in huis haalt. Bij werkenbijlicht.nl ben je op het juiste adres voor al jouw wensen met betrekking tot signaleringsverlichting. Deze lichtexperts worden door hun klanten namelijk beoordeeld met gemiddeld een 8.9 en bieden een ruim assortiment.

Bekijk het aanbod signaleringsverlichting van werkenbijlicht.nl. Zij vertellen je graag meer over de lichtfuncties, eisen en regelementen. Meer dan tien stuks bestellen? Dan bieden zij een scherpe prijsopgave aan.